Петък, 17 Май 2024, 07:19

В Ботевград "черният петък" е мираж

28 Ноември 2014, 13:34
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2372 5


Традицията, наречена „черен петък” тръгва от САЩ. В последния петък на месец ноември, търговците обявяват големи отстъпки, с което се слага началото на голямото коледно пазаруване. В последните години, тази традиция навлиза и в нашата страна, като отстъпките, обаче, са доста по-скромни отколкото зад океана.
Проверка на balkanec.bg показа, че в Ботевград „черният петък” все още няма почва. Нито търговците имат практика да правят големи намаления преди празниците, нито ботевградчани имат навика да ги следят. Продавачи коментират, че за малък град, какъвто е нашият, трябва някой да „повлече крак”. Много магазини в града обявяват различни промоции и отстъпки, но повечето са далеч от наистина изгодните оферти, които могат да се намерят в интернет, например. Големи онлайн търговци обявиха отстъпки до 50, 70, и дори до 90%. Потребителите, обаче срещат някои проблеми при този вид търговия. Сървърите на едни от най-големите виртуални магазини у нас, се сринаха още в първите часове на денонощието, заради повишения трафик. Голяма част от артикулите, за които бяха обявени най-примамливите отстъпки, пък бяха изчерпани от наличност.
Заради некоректна реклама, един от най-големите интернет магазини в България отнесе глоба от КЗК в размер на 500хил.лв.

Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 14:28

    Забелязала съм, че в Ботевград цените в повечето търговски обекти се увеличават, дори в т. н. социални магазини, които отказват рекламация. Така, както вече се появиха черни прогнози по някои медии, че тази година преди Никулден цената на шарана щяла да бъде по 10 лв./кг... Знаем, че обичайно за българските безбожни търговци значително увеличават цените на традиционните храни преди големите христиански празници... Ето Ви търговска "демократична" свободия по български...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 14:31

    Към коментар едно да уточня, че ЩОМ НАБЛИЖАТ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИЩНИТЕ ПРАЗНИЦИ, в Ботевград цените в повечето търговски обекти се увеличават, дори в т. н. социални магазини, които отказват рекламация.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 15:43

    Ние сме далече от демокрацията, от европейската ценностна система и култура.Тук не е мираж цар гого и престъпния му антураж.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Еди 28 Ноември, 21:29

    Цените в склада на едро са по високи от някои търговски обекти. Например самозабравилите се Биляна и Банята.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 10:33

    Скъпи на триците, евтини на брашното.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete