Петък, 3 Май 2024, 02:06

В Деня на строителя - Димитровден, община Костинброд подписа Споразумение с МРРБ за финансиране изграждането на общинска улична мрежа

26 Октомври 2022, 18:41
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 389 0


Днес, 26.10.2022г., Община Костинброд и Министерство на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, подписаха споразумение с ангажимент за изграждане на обект: „Изграждане на ул. Д. Петков“ от ОТ 918 до ОТ 926, ул. „Острова“ от ОТ 926 до ОТ 1024, ул. „Ропотамо“ от ОТ 707 до ОТ 709, гр. Костинброд – Етап 2“.

В официалната зала на МРРБ заместник- кметът на община Костинброд - Александър Ненов и финансовият контрольор на община Костинброд - Николай Георгиев, подписаха споразумение за финансиране на изграждане на улична общинска мрежа.

Преди една година бе реализиран проект “Изграждане и рехабилитация на улична мрежа на територията на община Костинброд” – обект: Изграждане на ул. „ВИТОША“, ул. „ГЕО МИЛЕВ“ , ул. „ПИРИН“ и Рехабилитация на: ул. “Й. ЙОВКОВ“, гр. КОСТИНБРОД”.
След подписването на днешното споразумение, улиците в квартал „Захари Стоянов“, гр. Костинброд ще бъдат изцяло рехабилитирани. Кварталът все повече се заселва от нови жители, като е предпочитан, поради близостта си до Автомагистрала „Европа“.
През следващата година предстои облагородяване на различни зони на територията на общината, както и изграждане или рехабилитация на улици в рамките на град Костинброд и селата от община Костинброд.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete