Петък, 3 Май 2024, 12:28

В Донецк е холандски екип за идентификация на жертви

21 Юли 2014, 10:56
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1182 0


Трима представители на холандския екип за идентификация на жертви при бедствия пристигнаха днес в Донецк. Това са първите чуждестранни представители, които идват на територията под контрола на бунтовниците, за да разследват самолетната катастрофа в района, откакто малайзийски "Боинг-777" с 298 души на борда, две трети от които холандци, се разби там в четвъртък, предаде Ройтерс.
Холандците отказаха да оповестят каквито и да било детайли за плановете си. Представител на сепаратистите в Донецка област обаче заяви, че бунтовническите лидери са готови да се срещнат с тях и да им съдействат да отидат на местопроизшествието или до хладилния влак, в който се държат телата на някои от загиналите.
По думите на Сергей Кавтарадзе, представител на самопровъзгласилата се Донецка народна република, бунтовниците ще получат съвети от международните експерти като например къде да изпратят влака.
Група малайзийски длъжностни лица също е предвидено да пристигнат днес в Източна Украйна.
Представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) са в Донецк от края на април, за да наблюдават ситуацията на територията под контрола на бунтовниците, като те са и единствените международни длъжностни лица, били на мястото на катастрофата на малайзийския самолет, отбелязва Ройтерс.
Източник от ОССЕ каза, че холандските експерти ще отидат в град Торез, за да проверят телата в хладилните вагони. Очевидец каза същевременно, че днес са били чути силни експлозии в Донецк.
Нощта срещу понеделник е минала спокойно, но сутринта е започнал бой в района на донецкото летище, като се използва тежко въоръжение и се чуват взривове. Това се съобщава на сайта на кмета на Донецк, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
Малко по-късно, позовавайки се на сайта на градската администрация, РИА Новости съобщи, че по улиците на Донецк се водят боеве. Кметството моли жителите на града да не излизат на улицата и да не напускат домовете си. Съобщава се също така, че е затворена автогара „Западна“.



Източник: Dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (210)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete