Петък, 26 Април 2024, 16:13

В гр. Елин Пелин ще се проведе Конференция на тема: „Общ устройствен план на община – механизъм за модерно управление на общинските територии“

13 Октомври 2022, 19:39
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 521 2


На 21 октомври 2022 г. град Елин Пелин ще бъде домакин на областна конференция на тема „Общ устройствен план на община – механизъм за модерно управление на общинските територии“. Организатори на събитието са: Община Елин Пелин, Областната администрация на Софийска област и РК на Камара архитектите в България /КАБ/.
Модератор на събитието ще бъде проф. д-р арх. Валери Иванов, а участие ще вземат главни архитекти от Софийска област и архитекти от районната колегия на КАБ – София област.

В програмата на конференцията, която започва в 10:00 часа са включени два модула с темите: „Общи устройствени планове – проблеми и предизвикателства“, „История на градоустройственото планиране в България“, „Връзката между стратегическото и устройственото планиране“, „Актуални нормативни аспекти на ОУП“, „Процедиране на ОУП на община“, „Прилагане на ОУП на община и ролята на ГИС в устройственото планиране“, „Културното наследство в процеса по изработване и прилагане на ОУП“, „Финансиране при прилагането на общите устройствени планове“ И „Ролята на областната администрация в устройственото планиране“.

След конферентната част от 15:30 часа в Ритуалната зала на Община Елин Пелин ще бъде официално открита изложбата „Архитектурни забележителности в общините на Софийска област“ с произведения на арх. Белин Моллов.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (17) (0)
    1. добавен от: Има какво да покажем и да научим всички 13 Октомври, 20:09

    В Елин Пелин ще покажем на всички как кмет и главния му архитект могат еднолично и тихомълком да променят предназначението от "склад за безалкохолни напитки" на "Завод за преработка на пластмаси". И други мюшингии знаем и правим- важно е всичко да е в услуга на приближените ни.

  • Отговори (9) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 19:44

    Когато кмето има нужната мотивация може да прави всичко/меднолично и тихомълком да променят предназначението от "склад за безалкохолни напитки" на "Завод за преработка на пластмаса/ простичко но много полезно за него и катастрофално за жителите на общината.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete