Петък, 29 Март 2024, 10:01

В конкурса „Мистър и Мисис Икономика“ Елаците-Мед АД получи награда в категория „Дигитализация“

26 Ноември 2021, 15:24
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 790 0


КРИБ и списание „Икономика‟ отличиха личностите и компаниите с най-голям принос за развитието на бизнес средата и икономиката на България

Елаците-Мед АД получи наградата в категория „Дигитализация“ в 31-ото издание на престижния конкурс Мистър и Мисис Икономика 2021, opгaнизиpaн oт нaй-гoлямaтa paбoтoдaтeлcĸa opгaнизaция в cтpaнaтa – Koнфeдepaциятa нa paбoтoдaтeлитe и индycтpиaлцитe в Бългapия (KPИБ) и cпиcaниe „Иĸoнoмиĸa”. Това е една от четирите награди тази година, които доказват, че българската икономика работи успешно въпреки пандемията. Останалите са за: пазарна експанзия, зелени политики и иновации. По традиция бяха връчени и големите награди Мистър и Мисис Икономика.
Официалната церемония се проведе в София Тех Парк на 25 ноември. Сред гостите на събитието бяха министърът на икономиката г-жа Даниела Везиева и министърът на финансите г-н Валери Белчев. От страна на Група ГЕОТЕХМИН присъстваха д-р инж. Иван Вутов, зам.-управител на Геотехмин и зам.-председател на УС на КРИБ, г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД и член на УС на работодателската организация и инж. Кирил Илиев, изпълнителен директор на Геотрейдинг АД.
Наградата за дигитализация бе връчена на инж. Драгомир Драганов от Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens за България. „За мен, като представител на технологичната компания Siemens, която е лидер в цифровите технологии и в България, и по света, е изключително удоволствие да връча точно тази награда за дигитализация. И тя отива при една фирма, която дългосрочно, целенасочено инвестира в цифрови технологии, за да може да дигитализира процесите в минното дело – Елаците-Мед с изпълнителен директор инж. Драгомир Драганов“ – каза г-жа Манолова.
„Приемам тази награда като признание за целия екип на Елаците-Мед, който през изминалата година успя да запази и развие устойчиво социално отговорно и икономически ефективно дейността на компанията. И това не би било възможно без прилагане на най-съвременните цифрови технологии в минната индустрия. Тази награда е мотивация за всички нас да продължаваме да се усъвършенстваме и да вървим по пътя на дигиталната трансформация“ – заяви инж. Драганов.
По традиция символ на конкурса е статуетката „Рибарят и златната рибка“ – скулптура от Ставри Калинов. Тя се връчва вече 31 години на предприемачи, мениджъри, икономисти и финансисти, допринесли за успешното развитие на българската икономика.
Най-високото отличие в конкурса, наградата за „Мистър Икономика‟ получи проф. д-р инж. Илия Гърков, вицепрезидент и изпълнителен директор на Дънди Прешъс Металс Челопеч ЕАД и Дънди Прешъс Металс Крумовград ЕАД, за своя принос към развитието на двете компании. Призът „Мисис Икономика‟ за 2021 г. отиде при Мила Маречкова изпълнителен директор на Бритиш Американ Табако България. Признание в категория „Зелени политики‟ получи проф. дтн инж. Николай Вълканов, председател на Съвета на директорите на Минстрой холдинг за най-зелената сграда на София. Сред наградените компании са още Агрион инвест в категория „Пазарна експанзия‟ и Пощенска банка в категория „Иновации‟.
Както всяка година, бяха раздадени и специални призове. Изпълнитeлният диpeĸтop нa Шeл Бългapия Kaмeлия Cлaвeйĸoвa бe oтличeнa зa 30 гoдини лидepcĸo пpиcъcтвиe нa бългapcĸия пaзap. Tя пoлyчи нaгpaдaтa cи oт инж. Kиpил Илиeв, изпълнитeлeн диpeĸтop нa „Гeoтpeйдинг”.
Припомняме, че през 2020 г. с най-високото отличие „Мистър Икономика“ за цялостен принос в българската икономика през последните три десетилетия бе удостоен проф. дтн инж. Цоло Вутов.
Официалната церемония ще бъде излъчена по Българската национална телевизия на 29 ноември от 23:00 ч.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete