Петък, 17 Май 2024, 03:15

В края на мандата общинското ръководство търси одитори

5 Юни 2015, 10:12
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2247 4


След като на длъжността Началник отдел „Финансово- счетоводни дейности и контрол” бе назначена дъщерята на кмета на с.Литаково – Весела Даниелова, сега Общината търси двама одитори. Това стана под натиска на опозицията, като в края на април т.г. общинският съветник Иван Гавалюгов предложи да бъдат разкрити две нови щатни бройки съобразно законовите изисквания за минималната численост на служителите в звено „Вътрешен одит”. Това звено бе закрито в община Ботевград през 2008г. по предложение на кмета Георгиев, а сега, в края на мандата се възстановява.

Общината обяви две свободни работни позиции- за длъжностите „Ръководител на звено вътрешен одит” и „Вътрешен одитор в звено вътрешен одит”.

Задължително изискване за кандидатстване е висше образование- бакалавър, а за Ръководител на звеното- магистър. И за двете длъжности е необходим сертификат „вътрешен одитор в публичния сектор”, издаден от министъра на финансите или валиден международно признат сертификат за вътрешен одитор. За Ръководител на звено Вътрешен одит се изискава стаж 4 години, като поне 3 от тях са в областта на вътрешния или външния одит, а за другата длъжност стаж не е необходим.

Заплащането, което община Ботевград предлага е между 420 и 1550лв месечно за длъжността „Ръководител на звено Вътрешен одит”, и между 380 и 1100лв за „Вътрешен одитор в звено Вътрешен одит”. Документите за кандидатстване за двете длъжности се приемат в сградата на Общината, като срокът е до 14 юни. След това кандидатите ще трябва да решават тест и да преминат интервю.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 5 Юни, 10:48

    Ама защо пишете глупости? Веселка Костадинова не е назначена за началник отдел "финанси" , а е временно изпълняващ длъжността главен счетоводител

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 5 Юни, 15:34

    ама защо да са глупости-никъде не се уточнява, че е за постоянно.Временното назначение какво е? Турне из общинските кабинети или работа!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: жжжж 5 Юни, 19:33

    Ами сегашния одитор сина на шева на ВиК с какво образование и каква длъжност изпълнява.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 6 Юни, 12:28

    Веселка е временно главен счетоводител,а Васил е стажант одитор и двамата работят от много време в общинска администрация

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete