Понеделник, 6 Май 2024, 20:56

В навечерието на Великден

19 Април 2014, 17:47
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1889 1


В навечерието на Великден ученици и учители от СОУ “Христо Ясенов“ взеха участие в Празника „Пъстра фолклорница“, организирана от колектива на ОУ “Васил Левски“ - с. Видраре.

Училището посрещаше своите гости с традиционните питка и сол, а класните стаи бяха превърнати във Великденски творчески работилнички, където ученици, учители, жени от Пенсионерския клуб на с. Видраре, родители и гости можеха да вземат уастие в творческия процес. Работилничките предлагаха различни възможности за творчество:                                                                                              -  изработване на шарени яйца с различни техники - традиционните за района плескани яйца; декупаж; шарене на продухани яйса с лакове и семена;
- оцветяване на рисунки с великденски мотиви;
- месене на козунаци;
- изработване на великденска украса с техника „декупаж“

Фоайето на училището предоставяше възможност на гостите да проследят дейностите на учениците през годините чрез интересна презентация, а за да бъде пълна насладата за душата, звучеше музика с фолклорни мотиви.
Учениците от СОУ “Христо Ясенов“ взеха участие във всичките дейности съвместно с домакините от ОУ “Васил Левски“ - месиха козунаци, оцветяха рисунки, шариха яйца и изработваха великденска украса.

Обичаите, традициите и новаторството в съчетание с камбанен благослов, духова музика и пророчества на „гадателката“ Касандра  накараха всички да се  потопят в атмосферата на селския празник, превърнат в своеобразен Панаир на красотата. За спомен от прекрасното изживяване всеки си тръгна с великденско късметче и сувенир от изложбата - базар.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Април, 14:14

    Защо ние работещите в СОУ"Христо ЯСЕНОВ" не знаем............

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete