Понеделник, 20 Май 2024, 11:09

В Община Правец се проведе обществено обсъждане за поемане на дългосрочен банков заем

20 Февруари 2012, 22:11
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2920 25


Обществено обсъждане за поемане на дългосрочен  общински дълг от Община Правец под формата на банков заем от търговска банка или друга финансова институция се проведе днес от 17 ч.в сградата на общинската администрация. През 2010 и 2011 г. Община Правец сключи два договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013" за изпълнение на проекти:
Внедряване на мерки за енергийна ефективност в образователната система на Община Правец, чрез основни ремонти на ЦДГ „Звънче", с.Джурово, и сградата на ГПЧЕ „Ал.Константинов" и ОУ „В.Левски", гр.Правец. Стойността на проекта е 1 207 453.89 лв. Предложен бе дългосрочен заем за покриване на финансовия принос на Община Правец в размер на 270 648.52 лв. Целта на проектното предложение е да подпомогне устойчивото местно развитие, чрез реализацията на инвестиция в образователната инфраструктура на Община Правец, за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградите на ЦДГ „Звънче", с.Джурово, и сградата на ГПЧЕ „Ал.Константинов" и ОУ „В.Левски", гр.Правец. Периодът му за реализация е 24 месеца. Във връзка с реализация на мерки за предотвратяване на наводнения в Община Правец, включващо корекция на р.Скърнавска и р.Витомерица, гр. Правец бе предложен за  обсъждане  дългосрочен заем в размер на на 50 424.10 лв. Стойността на проекта е 1 008 81.95 лв. Целта е предотвратяване на рисковете и щетите за населението в гр.Правец чрез мерки за предотвратяване на наводненията и подобряване качеството на околната среда. Периодът му за реализация е 18 месеца.
По проект "Грижа за първите седем години на децата от община Правец - гаранция за тяхното бъдеще.
Стойността на проекта е 553 722.00 лв. Предложено бе  обсъждане на дългосрочен заем за покриване на финансовия принос на Община Правец в размер на 78 280.00 лв. Проектът предвижда повишаване и развитие на капацитета на съществуващи обекти -детски градини „Индира Ганди" и „Здравец", гр.Правец. Ще бъдат създадени два филиала: Център за семейно консултиране и подкрепа в гр.Правец и Семеен център в с.Видраре. Период на реализация се предвижа до 01.06.2013 г.
През 2010 г. Община Ботевград (като водещ партньор и бенефициент на БФП), Община Правец и Община Етрополе сключиха договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013" за изпълнение на проект "Изграждане на регионална система за управление на отпадъци в регион Ботевград". Стойността му е 14 489 450.40 лв. Обсъжда се дългосрочен заем за покриване на финансовия принос на Община Правец в размер на 400 089.29 лв. Период на реализация -31 месеца.
Общата стойност на предложението за обсъждане за дългосрочен заем е 799 421.91 лв. Предвижда се дългосрочният общински дълг да бъде обезпечен с бъдещи вземания от собствени приходи на Община Правец.
На обсъждането бе подложен Проекта за социално включване на МТСП за изпълнение на проект: Грижа за първите седем години на децата от община Правец - гаранция за тяхното бъдеще.
Главен експерт по социалните въпроси - г-жа Гълъбина Цвтанова сподели, че е притеснена по осъществяването на този проект и не вижда реализация. Стана ясно, че няма Община, която да е надценила толкова много себе си. Няма разработена методика по този проект.
Присъстващите се съгласиха с предложението за поемане на дългосрочен банков заем, но стигнаха до решението, че е необходимо да има повече съобразителност.

Източник: balkanec.bg

Коментари (25)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Гол циганин 20 Февруари, 23:48

    На снимките забелязвам г-н Цветков.

    Не мога да повярвам, че и той е бил част от "присъстващите", които са се съгласили с "предложението за поемане на дългосрочен банков заем", с който да се финансира изгражданото от Златеви (Свинарски) сметище в с. Трудовец!

    Със сигурност нещо не сте разбрали, още повече, че Цветков беше един от учредителите на "Сдружение за чиста природа", което се бореше против изграждането на сметището в Трудовец и подготви всичките документи за регистрацията му в съда!

    Ако е премълчал, явно замисля друг удар пред по-голяма публика и ще гледаме цирк на сесията в петък :lol:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: до Голия циганин 21 Февруари, 01:51

    Вие изглежда само това можете - да гледате цирка. Заради мозувирлъка си обаче ще се сърдите сами на себе си за дереджето, в което се намирате... Местото на Павлин не е в Свинарската кочина на Златевите - ниска топка сте вие за него. Надявам се най-сетне да си е дал сметка за това. За него важи с пълна сила пословицата, че никой не е пророк в собствената си страна. И дано е разберал, че е напълно безполезно да хвърля бисера си пред свинете, зашото както се казва мо-та-мо в Евангелието, прасетата ще стъпчат бисера с краката си и като се обърнат ще го разкъсат.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Евангелие от Матея 21 Февруари, 01:57

    П.П. Ето този цитат имам предвид, той приляга най-много за изявите на Цветков пред правешката "аудитория":
    "Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера пред свинете, за да не го стъпчат с краката си, и като се обърнат, да ви разкъсат" (Мат. 7:6)

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Вушко 21 Февруари, 07:12

    По-голяма част от аудиторията са възрастни и са там не че разбират , а защото им е казано да присъстват по партийна линия.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 08:52

    Река Витомерица и Скаранва от кога минават през Правец?Какво нещо е природата :lol: :lol: .Явно има нещо да се доиздалавери около треволяците и най удобното е Скарнава,а за "гарнитура" и Витомерица...... :x :x

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: До Голия циганин 21 Февруари, 09:38

    Абе,като стоиш постоянно по площада и чакаш "субсидиите",я светни "обществеността" в Правец какво ново около районното полицейско управление! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 10:16

    Всеки от съветниците ще намаже от тези кредити, затова ще се приема да се теглят :!: :!: :!:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 11:27

    Това е обществено обсъждане! Решението за заема е взето на заседанието на ОС, където Павлин Цветков е гласувал против, а на това обсъждане властта разяснава как ще бъдат харчени парите.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 11:39

    Еми миризливата Бети какво решение взима та на първа писта е там?

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 11:45

    moje da e mirizliva,ama svirkite gi dogajda :D :D :D za tova e na 1 pista

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (255)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (139)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete