Вторник, 30 Април 2024, 00:01

В ОУ „Никола Й. Вапцаров“ бе открит кабинет „Занимания по интереси“

12 Април, 17:03
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1131 4


Днес в ОУ „Никола Й. Вапцаров“, гр. Ботевград бе открит кабинет „Занимания по интереси“. Кабинетът е реализиран благодарение на проекта по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда”, Модул „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт“.

Тази програма има за цел да повиши интереса и постиженията на учениците в областта на науките и технологиите, като предоставя всички необходими условия за провеждането на качествено обучение в училище.

Официални гости на събитието бяха: Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, Росица Иванова – началник на РУО – София-област, г-жа Живка Първанова – представител на Детски научен център „Музейко”- София, директори на училища и институции от Софийска област. Гостите приветстваха инициативата и пожелаха здраве, придобиване на още много знания и компетентности, професионално развитие, сбъднати мечти на младите хора и педагогическия екип на училището. Г-жа Такева връчи поздравителен адрес от името на Синдиката на българските учители.

Тематична художествена програма представиха учениците от прогимназиалния етап.

Кабинетът „Занимания по интереси“ бе открит с водосвет, отслужен от Отец Борис. Той е модерно оборудван с конструктори DISCOVERING STEM с механично задвижвани части и Лего-конструктори с автоматично задвижващи се части чрез програмиране – LEGO Education BricQ Motion Essential Set 6+, LEGO Education BricQ Motion Prime set 10+ и LEGO Education Spike Prime 10+; светлинен таван с картата на света, интерактивен дисплей с вграден компютърен модул и 65-инчов екран; бяла дъска с опция за вграждане; дидактически шкаф и декоративна етажерка. Учениците ще използват нови модулни маси-трапец, позволяващи да се редят в различни фигури, удобни за заниманията с конструкторите и геометрични пластмасови форми с разгъвки. Столовете са ергономични, съобразени с изискванията за здравословно седящо положение на учениците. Бяха направени демонстрации с Лего-конструкторите и робота.



Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (4) (15)
    1. добавен от: Анонимен 12 Април, 18:07

    Браво на г-жа Кочкова!
    Поздравления!
    Който си може-може го!!!

  • Отговори (14) (1)
    2. добавен от: Анонимен 12 Април, 18:27

    Янка Такева е на 100 години и е несменяема ,както и Кочкова

  • Отговори (10) (0)
    3. добавен от: Анонимен 12 Април, 18:35

    Тази Росица не се наяде вече 10 години!

  • Отговори (13) (4)
    4. добавен от: Анонимен 12 Април, 18:38

    Отново Кочкова демонстрира своята злоба и ненавист. Как е възможно да няма представители на общината, при условие,че училището е общинско? Елементарен етикет!

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete