Сряда, 1 Май 2024, 21:31

В ОУ "Васил Левски", гр.Правец, се проведе състезаниe пo "Spelling Bee"

19 Март 2013, 18:08
(0) (1)
Правец - Новини
Прочетена: 3740 8


В ОУ "Васил Левски”, гр.Правец, се проведе състезание по английски език “Spelling Bee”.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” в партньорство с Корпус на мира на САЩ в България. То се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България” и под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и Посолството на САЩ. 
В днешното състезание взеха участие 22 ученика от 5 до 7 клас.
Седмокласничката от Правец стана победителка в състезанието по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе в Актовата зала. Победителката Мира Панова е ученичка в 7 "б" клас. Тя печели състезанието за втора поредна година. На второ място се класира Иван -Асен Иванов, а на трето място остана 13-годишната Дебора Йорданова, ученичка в 7 "б" клас. 
Оспорваната надпревара продължи над два часа и за да могат да излъчат победител на организаторите се наложи да прибегнат към думи, за които участниците не се бяха подготвили предварително. Въпреки това четирима финалисти продължиха да спелуват уверено още няколко кръга, преди непознатите думи на английски да ги затруднят.
Всички участници получиха сертификати за участие, а победителите на 1-во и 2-ро място - медали и и право на участие в областното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.
Жури в състезанието бяха: Стефка Атанасова, преподавател о английски език в ГПЧЕ "Алеко Константинов", Анета Нинова,преподавател по английски език в ОУ "Васил Левски", Адам Медоф, доброволец от Корпуса на мира, и Аня и Петя, ученички от 10 "б" клас на ГПЧЕ "Алеко Константинов".Симона и Мария от 10 "а" клас също помагаха за организацията на състезанието.


Източник: http://balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Март, 19:14

    състезанието по какво е,не може ли да се напише на български,какви са тези американски думи питам господа учителите :idea: :?:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: участник 19 Март, 19:20

    на английски е защото състезанието е за спелуване на думи на АНГЛИЙСКИ език господин/госпожа незнаещ!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Март, 19:28

    #1 Хващай гората мой човек и ходи при мангалите да си говорите.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: участник 19 Март, 20:02

    Разбира се че ще е на английски все пак не е българско състезание .... това е за смелува не на думи на Английски....!! Ако неможете господин/госпожа незнаещ да си го преведете има Google Преводач :)

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 19 Март, 20:57

    2,3 и 4 защо си мисля че си един и същ,а :?: И нямам работа при мангалите да си говоря защото съм по-българин от теб самоповярвал си си :x

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 19 Март, 21:37

    №1 многознайкото 2,3 и 4 е продукт на съвременната цивилизация така че не му се сърди. Блажени са бедните духом .... Аз предлагам в школата да има състезания по Харлем Шеик.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 20 Март, 07:04

    #5 Много си остроумен, да знаеш, ти си най-големия българин.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 2 Септември, 20:38

    :?: :?: :?: :?:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (203)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete