Събота, 4 Май 2024, 13:29

В ОУ "Васил Левски"- гр. Правец се проведе среща на поколенията – тържествен педагогически съвет

16 Февруари 2015, 20:56
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 4484 11


Днес в ОУ "Васил Левски"- гр. Правец  се проведе среща на поколенията – тържествен педагогически съвет. На срещата е навечерието на 142 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски и 195 години Училищно дело в града присъстваха директори на основното училището през годините - Марин Бончев, Лилия Цекова, Янка Янчева, Димка Накова, дългогодишни учители отдали своя принос, както в старото училище, така и в новата учебна сграда. Гости на срещата бяха Николай Яхов, председател на ОбС- Правец, Албена Петрова, секретар на Общината, Татяна Борисова, директор на Исторически музей Правец, Ваня Димитрова, председател на училищното ръководство и членове на училищния ученически съвет. 
По време на Педагогическия съвет бе представена презентация за Историческото развитие на ОУ "Васил Левски"- гр. Правец споделени мнения и впечатления. 
Училището в Правец вече има своята история. Исторически данни сочат 1820 год. като начало на първото килийно училище в Правец. Основано от поп Тодор, то е служило и за черква. Учениците били на брой около 10-15, а учебните занятия траели около 6 месеца. 
Представени бяха презентации за бившите директори на основното училище в Правец и техните постижения през годините.
Директорката на ОУ "Васил Левски" - гр. Правец Илиана Котова, благодари на всички бивши и настоящи колеги - "Горда съм, че съм директор на училище с голямо историческо минало и традиции. В него се поставя началото, тук са нашите възрожденски корени и нашето настояще и бъдеще. Нека винаги нашето училище бъде извор на духовни добродетели и крепост на просветителска традиция".
Марин Бончев, директор на ОУ "Васил Левски" гр. Правец от 1975 до 1981г. сподели, че броят на учениците непрекъснато се е увеличавал, класните стои недостигали за всички и бил принуден да прегради коридора за да се направят две класни стаи. "По наше време имахме големи постижения. През нашето училище са преминали достойни хора, до 81 година учениците достойни за уважение са над 150 човека - учители, лекари, генерали, професори, доценти, лично Тодор Живков е учил в това училище. Пожелавам на целият колектив на училището да бъдат ентусиазирани и да обърнат повече внимание на възпитанието и културното поведени на децата". 
"Община Правец има защо да се гордее с вас, защото има изключително добри учители , а добрите учители правят велико училище", каза Янка Янчева. 
"В училище всяка една мечта се сбъдва, когато има кой да я реализира. Работете екипно...", пожела на колегите си Димка Накова.
Директорката на ОУ "Васил Левски" - гр. Правец Илиана Котова връчи на бившите директори и преподаватели Почетни грамоти за особен принос в утвърждаване и издигане на училищното дело и разпалване родолюбието сред децата на Правец. 
Почетна грамота бе връчена и на Татяна Борисова, директор на Исторически музей Правец за особен принос при обособяване и поддържане музейната сбирка на ОУ "Васил Левски" и на Пенка Алтънова, която е подготвила летописната книга за историята на училището. 
Директорката на училището сподели, че предвиждат цялата информация за ОУ "Васил Левски" -гр. Правец да бъде издадена под формата на книга и филм, които да останат в музея на училището. 
 



Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Февруари, 11:17

    :D

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Февруари, 17:47

    KAKVI SA ZASLUGITE NA ALBENA OTROVA, ZA DA E TAM. TJA E SRAM ZA PRAVEZ.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Февруари, 20:26

    :))

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Февруари, 21:59

    Като гледам колко директори са се изредили,НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ НЯМА СТАЖА,на един незабравим за поколения скромен,всеотдаен и почтен човек -ВАСИЛ ДРАГНЕВ дългогодишен директор.Някой да каже и за двете му дъщери - покойната Пенка и Даринка.Марин Бончев,учил те е,не си ли го спомняш?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 17 Февруари, 22:13

    Разбира се, че имаше и за Васил Драгнев. С НЕГО се започна и се продължи по хронологичен ред. Не подценявайте ръководството и учителите на Основното училище!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 18 Февруари, 08:32

    Малко останаха "истинските" учители!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 18 Февруари, 09:38

    EEE,zashto q nqma Mira Koleva!!! Strahoten uchitel !!!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 18 Февруари, 10:11

    Една от малкото с голямо "У"-чител. Огромен респект всяваше.Незаменима и неповторима!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 18 Февруари, 14:43

    Към #2
    Освен, че няма заслуга, обича да пречи и да се перчи:)

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 12:31

    Към №9
    Много правилно :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete