Четвъртък, 2 Май 2024, 10:23

В ППМГ се проведе открит урок по проект "Твоят час"

3 Април 2017, 14:04
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3637 4


„Езикова игра – полезно и забавно“ на тема „Великден в Германия“ – под това наименование протече откритият урок на 5 клас в ППМГ „Акад.проф. д-р Асен Златаров“-гр. Ботевград, ръководен от преподавателят по немски език г-жа Татянка Грухланска. Представителната изява е по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1 към Министерството на образованието и науката.

Учениците от 5 клас имаха възможността да научат как празнуват Великден в Германия. Представителната изява започна с презентация, изготвена от Ирен Колева, ученичка от 8 клас. Чрез компютърната разработка учениците се запознаха с великденските традиции в Германия.

Как празнуват в Германия - Всяка провинция в Германия празнува по различен начин. Те също боядисват яйца, но не ги раздават на децата,а ги крият в тревата и децата трябва да ги търсят. Децата в Германия преди Великден рисуват великденски яйца, плетат великденски венци от живи цветя, помагат в подготовката на типични великденски печива, които имат формата на заек или агънце и изработват картонени зайчета като декорации за прозорци. Това бе малка част от интересната информация, с която се запознаха петокласниците.

Възпитаниците на гимназията демонстрираха наученото по немски до момента и взеха участие в математическа игра. Всяко дете представи себе си и своето семейство, говорейки на немски език. За финал петокласниците изпълниха песничка на немски.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete