Понеделник, 29 Април 2024, 00:50

В Правец се проведе вторият етап от форума "Кръгла маса"

27 Ноември 2013, 13:24
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2921 2


Днес преди обяд в Правец се състоя вторият етап от двудневния форум „Кръгла маса” на тема „Културно-историческото развитие на Правец и Ниш и приносът му за развитието на устойчив туризъм. Той бе организиран в рамките на дългосрочния проект „Инвестираме в историческото наследство за културно и духовно сближаване и икономически напредък между общините Правец и Ниш”.
Станислав Павлович от Народен музей  - Ниш,  запозна присъстващите по изпълнението на темата Представяне на културното наследство на Ниш и околностите чрез проекта за трансгранично сътрудничество между музеите в Правец и Ниш.
Художникът-реставратор, д-р Димчо Радев, говори за Художественото наследство на община Правец в подкрепа на възможностите за развитие на културен туризъм.
За присъстващите бе интересно да чуят за Адаптирането на археологическите паметници за целите на културния туризъм, представено от Михаела Занева, експерт археолог по проекта.
Галя Дикова, експерт историк по проекта, говори за Оброците и оброчните места в община Правец – една устойчива традиция.
За „Видраре – селище кръстопът на епохи. Възможности за развитие на културен туризъм” беседа изнесе Мариана Йорданова, експерт историк по проекта.
В заключителните си слова Татяна Борисова, ръководител проучвателската дейност, и Славиша Попович, директор на Исторически музей – Ниш, координатор по проекта, се обединиха около идеята за ползотворното сътрудничество между двете културни институции в културното и духовното сближаване между жителите на двете общини – Правец и Ниш.
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 17:21

    Калугерово и близкото Голям Извор(макар и вече в друга община) също са интересни места със забележителна история.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 19:01

    :wink: :wink:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete