Неделя, 19 Май 2024, 18:04

В Правец ще се проведе финален етап на четвърти национален преглед на фолклорните ансамбли

15 Май 2014, 16:10
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1337 1


Една от основните цели на Националната Секция на CIOFF® - България /CIOFF®-Международен Съвет на Организаторите на Фестивали за Фолклор и Традиционни Изкуства към ЮНЕСКО/ е да съхранява духовното и културно наследство чрез музика, песен и танц, както и да подкрепя дейностите на своите членове, работещи в сферата на фолклора и културното наследство.

На всеки четири години НС организира Национален преглед на българските фолклорни ансамбли. Неговите цели са оценка на съставите в художествено и творческо отношение, преглед на новия репертоар на ансамблите, избиране на представителни ансамбли на CIOFF® в различни категории, с цел представяне на България на международни Културни форуми.

През 2014 г. НС на CIOFF® България ще проведе Финален етап на ЧЕТВЪРТИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕГЛЕД НА ФОЛКЛОРНИТЕ АНСАМБЛИ.

На 17-ти май гр. Правец ще бъда домакин на концерт от Финален етап на Четвърти национален преглед на фолклорните ансамбли.

Участие ще вземат: Ансамбъл “Заря” - гр. Правец с художествен ръководител Борислав Ковачев, Танцов ансамбъл “Балканска младост” – гр. Етрополе с художествен ръководител Калинка Пушкарова, Танцова формация “Феникс” – гр. Червен бряг с художествен ръководител Дарина Гергова, Фолклорно трио “Феникс” – гр. Червен бряг с художествен ръководител Иван Цветков и Младежки танцов състав “Изворче” – гр. Оряхово с художествен ръководител Боряна Маринова. Колективите ще бъдат оценявани от специалисти, работещи в сферата на фолклора – Иван Тодоров, Агрипина Войнова, Ивайло Първанов и Йоанна Низамска.

Началото на концерта е в 11:00ч. в салона на Народно читалище “Заря – 1895” – гр. Правец.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (253)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete