Събота, 4 Май 2024, 07:08

В Правец започна първото за 2014 г. заседание на Управителния съвет на НСОРБ

28 Януари 2014, 15:42
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1775 2


На 28 януари от 14.00 часа в Конферентен блок- зала  на комплекс РИУ Правец Резорт започна първото за 2014 г. заседание на Управителния съвет на Национално сдружение на общините в Република България. Домакин на форума е кметът на община Правец, Румен Гунински ,който е член на УС на сдружението. 

Заседанието беше открито от Тодор Попов - председател на УС, кмет на община Пазарджик. 
Кметът на Община Правец , Румен Гунински и председателят на ОбС, Николай Яхов приветстваха всички присъстващи.
Основен акцент в заседанието на УС са материалите за предстоящото Общо събрание на НСОРБ (6 март) и преди всичко Стратегическия план за развитието на Сдружението, който ще определи целите, приоритетите и задачите, които си поставя организацията в следващите няколко години (2014 – 2020). Ще бъде обсъдена и Програмата за дейност през 2014 г. Доклади ще бъдат представени от Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на НСОРБ.

Друга важна тема в заседанието е рамката, която да бъде защитавана от представителя на НСОРБ в Междуведомствения съвет за избор на проекти, които да бъдат финансирани от Публичната инвестиционна програма на Правителството. Както знаете общините депозираха 1050 проекта в различни сфери на дейност, които трябва да бъдат оценени и да получат финансиране в следващите няколко месеца.
Управителния съвет на Национално сдружение на общините в Република България дискутира и други актуални за общините, въпроси. Както винаги досега и в Правец кметовете от Софийска област са поканени да вземат участие в заседанието и да поставят пред Управителния съвет своите проблеми и въпроси.
 
В края на заседанието към представителите на общините  се очаква да се присъедини и Иван Данов – министър на инвестиционното проектиране. Основните теми, които ще бъдат обсъдени са свързани с общите устройствени планове на общините – източници и механизми за финансиране, критерии за отпускане на средства и т. н. Обект на дискусии ще бъдат и мерките, предложени в третия пакет от стъпки за намаляване на административната тежест.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Януари, 18:42

    тия само приветстват гостите :lol: :lol: , кой каквото може :lol: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Януари, 21:07

    :x :x :x :x

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete