Четвъртък, 9 Май 2024, 03:24

В с. Дръмша бе поставена информационната табела с облика на новостроящия се храм "Св. великомъченица Ирина"

12 Август 2023, 00:38
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 466 1


Преди една година в село Дръмша започна изграждането на православен храм „Св. великомъченица Ирина“.

Общинска администрация – Костинброд предостави безвъзмездно общински имот на църковното настоятелство за изграждането на бъдещия храм. Новият православен храм се строи в двора на бившето начално училище в село Дръмша – „Паисий Хилендарски“, което е изучавало ученици през 50-те и 60-те години от 1 до 7 клас.

През настоящата година общината отпусна 10 хиляди лева за строителни дейности, а на 11-ти август т.г., се постави информационна табела на входа на имота с визията на храма.


В момента се поставят две нови спирки, на които всички пътуващи от и за селото ще може да чакат пристигането на маршрутките и автобусите на “Общински превози Костинброд” ЕООД.

Предстои подмяна и на още две спирки: една на разклона за село Дреново и една в началото на село Дръмша, а централната спирка на селото ще бъде реновирана.

По време на обиколката в село Дръмша, водени от кметския наместник Добри Тодоров, ръководството на община Костинброд - Трайко Младенов – кмет, д-р Атанас Тенев- председател на Общински съвет- Костинброд и зам.-кметовете на община Костинброд инж. Габриела Трайкова, инж. Теодора Гогова и Александър Ненов се срещнаха и разговаряха с жители на селото.

В село Дръмша се разкрива магията на природата и душата на подножието на Стара планина. Тук, сред пъстри пейзажи и кристално чист въздух, се крие истинска живопис на спокойствие и красота.

Селата Дръмша, Дреново и Чибаовци са облечени в богата история, преливаща с обичаи и традиции, които гордо се поддържат и предават от поколение на поколение. Точно такива са оброчните кръстове. Именно в тези села се намират над 100 такива.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Юлия Григорова 12 Август, 01:27

    Кой ги пише тези статии? ,,Изучавала ученици"...А дисекция дали им е правило?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (227)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (66)
70% Complete