Четвъртък, 28 Март 2024, 21:59

В събота "Балкан 1929" започва новия сезон с домакинство в Ботевград

4 Август 2022, 18:36
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1435 3


В събота (6 август) от 18:0 часа мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" дава официален старт на сезона с домакинство срещу "Ботев" (Ихтиман). Срещата е част от 1-вия кръг на Югозападна Трета лига. Двубоят ще се играе на помощното игрище "Герена", което за щастие получи лиценз от Българския футболен съюз. Припомняме, че от родната централа изготвиха списък с необходими изисквания, които в последствие от клуба покриха и така теренът ще може да се ползва, докато тече ремонтът на стадион "Христо Ботев", който иначе върви с отлична скорост. От "зеления" тим заявиха, че са имали намерения срещата да се проведе на осветление, но от "Ботев" (Ихтиман) категорично са изявили несъгласие това да се случи.

През тази кампания в отбора на "Балкан 1929" има доста промени. Някои от опитните играчи, които бяха основна движеща сила през последния сезон и половина, вече не са част от тима. Футболисти като Николай Цветков - Демона, Йордан Апостолов, Петър Василев, Симеон Иванов - Матераци, Костадин Велков, Ивайло Бояджиев и вратарят Костадин Котев поеха в различни посоки.

В отбора обаче за още един сезон останаха Павел Петков, Калоян Бонев, Димитър Руйчев, Дейвид Йорданов, Емил Колев, Емил Ангелов и капитанът Здравко Атанасов. Вратарят Слави Матин, който през миналата кампания бе резерва, също остава и най-вероятно ще заеме титулярното място под рамката. Старши треньорът и президент Иван Редовски се погрижи да създаде сплав между опитни и млади футболисти, които да заформят едно добро ядро. Припомняме, че през тази година ще важи и ново правило, което задължава клубовете да пускат в игра за цели 90 минути поне 3-ма футболисти до 23-годишна възраст. 

Точно затова място в отбора намериха доста млади играчи, сред които зашитниците Алекс Георгиев (19 г.), идващ от ЦСКА 1948, Иван Алексиев (19г), идващ от "Славия", крайният защитник Симеон Кръстев, също на 19 г., идващ от  столичния "Септември", 20-годишният халф Виктор Гицов, който също пристига от "Септември", фланговият футболист Лазар Ковачки (19г.), идващ от "Локомотив" (София), нападателят Денис Стефанов (19г.), пристигащ от "Локомотив" (София), полузащитникът Александър Алексиев на 18 г., присъединяващ се от "Левски", както и вратарят Кристиян Кирилов - на 19 г., също идващ от школата на "Локомотив" (София). В състава попаднаха и юношите на "Балкан 1929"  Витомир Витомиров - роден 2006 година и Цветослав Захариев - роден 2005 г..

От школата на "Балкан 1929" пък вече утвърдени в отбора остават Николай Миков, Йордан Дамянов, Спас Лазаров.

От ръководството на "зелените" изказаха благодарности към община Ботевград и кмета на града Иван Гавалюгов за оказаната подкрепа затова тимът да може да играе домакинските си срещи в Ботевград. От клуба също така призоваха всички привърженици, любители на футбола и фенове на "Балкан 1929" да присъстват на стадиона и да бъдат 12-ия играч на терена. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , Югозападна Трета лига

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 4 Август, 21:23

    Ей полицията ..елате да видите в детската градина в Скравена как се дрогират децата..момчета и момичета..и сега са там..ужас

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 4 Август, 22:33

      Da, i v besedkata do pensionerskia klub. Triabva da se vzemat merki

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 5 Август, 00:05

    Пожелание за добър сезон . Успех БАЛКАН !

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete