Четвъртък, 28 Март 2024, 16:13

Валентин Златев след разпита по "Барселонагейт" : Не вярвайте на слухове

31 Май 2023, 19:48
(2) (0)
България - Новини
Прочетена: 2035 8


„Бях поканен да дам отговори като свидетел по едно отново нашумяло дело. Отговорих в рамките на своята информираност и компетентност. Надявам се да съм бил полезен”, коментира Златев, след като беше разпитан в Софийската градска прокуратура по делото „Барселонагейт”.

Попитан дали негов служител е купил въпросната къща в Барселона, която е предмет на разследването, Златев препоръча да не се вярва на слухове.

Същият отговор даде на въпроса дали с негови пари е закупен въпросният недвижим имот.

Валентин Златев заяви, че досега не е бил викан в прокуратурата и за първи път дава показания по това разследване.

Във вторник, Софийска градска прокуратура предложи главния прокурор Иван Гешев да поиска от Народното събрание снемането на имунитета на бившия премиер и депутат в 49-ия парламент Бойко Борисов.

Причината е разследването, по-популярно като "Барселонагейт", по което имало събрани доказателства за пране на пари от страна на Борисов. От тях можело да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, посочват още от прокуратурата.

Главният прокурор Иван Гешев днес отказа да коментира предложението за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Няма да коментирам, приятен ден", каза Гешев пред bTV.
По делото се разследва пране на пари, с които е закупена къща в каталунската столица, оценена на 4 млн. евро. Тя бе обитавана от моделката Борислава Йовчева и нейното дете. Медийни публикации свързват Бойко Борисов с жената и детето, но лидерът на ГЕРБ многократно е отричал подобна информация.

Миналата седмица по същото разследване бе разпитван и самият Бойко Борисов. Той отговаря 2 часа на въпросите на прокурор. Тогава лидерът на ГЕРБ не обясни как е минал разпитът му, но неговият адвокат Менко Менков даде подробности пред журналисти. “Няма никакъв гейт, защото няма престъпление. Ако имаше, много отдавна властите в Испания щяха да започнат разследване. Преди повече от 2 години испанската прокуратура се е произнесла, че няма никакво престъпление”, каза Менков. И посочи, че за 4 години разследване клиентът му е ходил още 2 пъти на разпити.

Въпросите винаги били едни и същи - дали познава някого. Според Менков вероятността Борисов да стане обвиняем по това разследване е нулева. Лидерът на ГЕРБ бил ходил в Барселона само в ролята си на главен секретар на МВР, кмет на София и на премиер.



Източник: 24chasa.bg

Коментари (8)

  • Отговори (19) (4)
    1. добавен от: Анонимен 1 Юни, 00:42

    ТОЗИ Е ОТ ЕДНА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ФАМИЛИИ СЛУГИ НА РУСИЯ ОБСЛУЖВАЩИ ИНТЕРЕСИТЕ ИМ ОТ 50Г НАЗАД И ЗАБОГАТЯЛИ СЪС ИЗМАМИ КРАЖБИ И НЕЗАКОННИ ПРИВАТИЗАЦИИ НА БЪЛГАРСКИ ПРЕДПРИЯТИЯ И ТОЧЕНЕ НА ЕВРОФОНДОВЕ

    • (10) (4)
      1. добавен от: Анонимен 1 Юни, 09:00

      Същите тези комунистически фамилии и децата им сега са първи евроатлантици и целуват американски задници. Примери - Дайнов, Бойкикев, Прокопиев и да не продължавам още, защото цял ден няма да ми стигне...

  • Отговори (11) (1)
    2. добавен от: правчанин 1 Юни, 08:59

    Ояден боклук !

  • Отговори (12) (9)
    3. добавен от: Анонимен 1 Юни, 12:25

    3/4 от БВП на България отива за Русия, и този е един от главните обслужващи. Затова пенсиите и заплатите са жалки, образование под всякаква критика, медицина няма....има само крадене

    • (9) (12)
      1. добавен от: Анонимен 1 Юни, 13:47

      Нещо много силно си объркал. Лукойл от много отдавна не е руска фирма. Фирмите на Домусчиев се контролират от щатски капитали, на Бобокови - също. От търговията на дребно печалбите са на Шварц груп и се изнасят извън България. Тези на Сенсата и ИМИ също се изнасят, но не към Русия. Единствено руски капитали в АЕЦ, но американските почти са ги изместили. Вземи и се грамоти малко. Баси тая злоба как ви мъти мозъците краварофилски.

    • (2) (0)
      2. добавен от: Анонимен 4 Юни, 15:11

      до 3.1.

      1. Това, че дадена фирма е регистрирана в някоя офшорна зона, напр. Делауер или на остров Ман, не означава, че е американска!
      2. И НЯМА руски капитали в АЕЦ. Може да поддържат и обслужват, някои видове оборудване /най-вече свързано с реакторите и първи контур/, но там няма руски капитали в собствеността.

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (2)
    5. добавен от: Куре 7 Юни, 16:47

    Смърт на комунистите и техните чада!!! :x

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete