Вторник, 4 Октомври 2022, 15:34

Васил Бенчев от Дома в Разлив - един от победителите в конкурса за рисунка на военни паметници

12 Май 2014, 18:16
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3200 7


Днес в галерия „ТОП” в сградата на Военен клуб Ботевград се извърши награждаването на победителите в конкурса за рисунка на тема „Военни паметници в Ботевград”. На всички победители в първо и второ място бяха раздадени предметни награди.Те ще заминат на еднодневна екскурзия до комплекс  „Панорама” в град Плевен. Наградата е осигурена от Ротари клуб. Това са:
1.Георги Христов Георгиев
2.Ния Цветелинова Кръстева
3.Борис Калинов Георгиев
4.Габриела Христова Христова
5.Християна Красимирова Велчева
6.Цветелина Пламенова Христова
7.Цветослав Итков Христов
8.Васил Герогиев Бенчев
9.Георги Георгиев Вълков
Двадесет и двама участника, придружени от родителите си, получиха грамоти от конкурса. На първо място в категориите съответно от 1 до 4 клас, от 5 до 8 клас и от 9 до 12 клас бяха определени Цветослав Итков Христов -Ботевград, Ния  Цветелинова Кръстева от Ботевград и Васил Бенчев с.Разлив ДДЛРГ"Ив.Рилски", който учи в ТПГ „Стамен Панчев”. Специална награда бе присъдена на 7-годишния Борис Борисов, който живее в Лондон. Награда за успешно представяне получи Велислав Станиславов Борисов от Ботевград.
 
Един от победителите, дванадесетокласникът Васил Бенчев ще кандидатства ”Детска и начална педагогика” с профил рисуване в Софийски университет „Климент Охридски”. Вече е положил първия изпит и очаква да премине успешно матурите, каза той пред наш репортер. Момчето е възпитаник на Димитринка Томова. В момента посещава уроци при художника Страхил Ненов от Художествена академия.  Васко получи признанието на журито с графика на паметник на Незнайния воин.
 
 

Преди официалното награждаване бе направена кратка презентация на конкурса.
Председателят на Военния клуб, полк Георги Георгиев заяви, че това няма да е последния конкурс за детска рисунка и съобщи, че за 1-ви юни, г-жа Томова ще представи изложба на детски рисунки от водената от нея школа. Володя Казаков пък изрази учудването си от интереса на децата да рисуват. Той ги покани и за в бъдеще да се включват в подобни изяви. Председателят на СБХ заяви благодарност на Ротари клуб, които подкрепиха инициативата. Президентът Елена Първанова от своя страна поздрави участниците.


В   конкурса организиран от Военен клуб-Ботевград,Ротари клуб -Ботевград и СБХ-представителство Ботевград, взеха участие повече от 50 деца със свои рисунки. Детският конкурс е посветен на 6 май - празника на Българската армия и денят на Европа, съобщи полк. Георги Георгиев, председател на Военния клуб. Петчленно жури определи победителите във възрастовите групи - Володя Казаков- председател на СБХ-Ботевград, Димитринка Томова - преподавател в Детска школа по изобразителни изкуство и художника Георги Младенов. Със съвещателен глас са участвали в оценяването на творбите полк. Георги Георгиев и Елена Първанова- президент на Ротари клуб.
 
 
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

 • Отговори (0) (0)
  1. добавен от: Дюи 12 Май, 19:33

  Браво, момче ! За жалост не малко хора се раждат в неподходяща среда, която според мен е от изключително значение за развитие на личността. За жалост голямата част от обществото ни. Дори и по младите живеят със стереотипи, като безпричинно дистанцират хора не по-различни от тях и щамповат с оценка, човек който никога не са познавали. Трябва да има повече добри хора и да си даваме повече шанс и по-малко да се ръководим от страховете си.

 • Отговори (0) (0)
  2. добавен от: Анонимен 13 Май, 09:39

  Браво! Успех с кандидатстването!

 • Отговори (0) (0)
  3. добавен от: Анонимен 13 Май, 10:35

  Браво! Успех в бъдеще!

 • Отговори (0) (0)
  4. добавен от: Анонимен 13 Май, 15:46

  Тоя си се е родил в много подходяща среда, има си родители, има си братя и държавата ги отгледа всичките в Разлив ( и родители, и децата им).

 • Отговори (0) (0)
  5. добавен от: vasil benchev 13 Май, 18:30

  blagodaria na vsichki :)

 • Отговори (0) (0)
  6. добавен от: Анонимен 13 Май, 19:02

  koita pita we vasile

 • Отговори (0) (0)
  7. добавен от: Анонимен 14 Май, 10:07

  Браво, Васко! Успех на матурите и с кандидатстването! :)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (38)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (38)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (598)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (1459)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (84)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (74)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (294)
70% Complete