Понеделник, 6 Май 2024, 02:28

Васил Василев - председател на Общобългарски комитет "Васил Левски" посети ученици от Правец

10 Декември 2014, 17:33
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2436 0


Днес в Исторически музей - Правец беше представен филм "Обиколките на Левски в Орханийския край", който е изготвен от участници в клуб "По стъпките на Васил Левски в Орханийски край" към ГПЧЕ "Алеко Константинов" по проект Успех и доброволни сътрудници. 
Специален гост на учениците от клуба беше Васил Василев - председател на Общобългарския комитет "Васил Левски". Той се обърна към участниците с прочувствено слово, като  призова младите хора да работят за родината си и родния край. Посланието му към тях бе, че "в делата си всеки човек трябва да се води от идеята, не какво ще получи от обществото, а какво може да даде за неговия просперитет".

Ръководителят на клуба и историк Гетко Гечев сподели, че се радва, че ще може да бъде показан труда на учениците чрез този филм. Според Гетко Гечев, целта  е да се провокира интереса на децата да опознаят по-добре живота и делото на Васил Левски.
Председателят на Общобългарския комитет „Васил Левски” сподели, че е възхитен от това, което е направено от учениците и им отправи призив да бъде учреден клуб „Млади възрожденци” в Езиковата гимназия в Правец. Целта на изграждането на клуба е да се даде възможност на младите, които имат интерес към историята да разберат повече за нея, за развитието на държавата и да могат да почувстват силата на българския дух. 
 
Учениците от Правец ще се включат в Национална среща на младите възрожденци в София, на която всеки клуб ще представи това, с което се гордее. На срещата ще бъдат поканени много български учени, артисти, спортисти и хора, които уважават това, което е направил Васил Левски. 
 
Васил Василев, председател на Общобългарския комитет раздаде на всички присъстващи тениски с образа на Васил Левски, книги с най-хубавите споени за Апостола и календари за следващата година.
Участниците в клуб "По стъпките на Васил Левски в Орханийски край" показаха силно желание да научат повече за историята и за героите, дали живота си за България.
 
Васил Василев, председател на Общобългарския комитет „Васил Левски” сподели, че е естествено в такъв случай Общобългарският комитет да поеме инициативата, за да може да отговори на този интерес на децата към история на България и нашето минало.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete