Четвъртък, 16 Май 2024, 13:38

Възможно ли е? - БДЖ въвежда електронно издаване на билети във влака

8 Март, 14:38
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 619 3


От началото на тази седмица, „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД стартира експериментално електронно издаване на билети във влаковете си, използвайки PDA устройства от превозния персонал. Тази услуга е налична само за направленията София - Враца - Видин и София - Враца - Лом.

През тестовия период, всички нередности, свързани с мобилната връзка и други грешки, ще бъдат отстранени. След оптимизирането на системата, услугата ще бъде разширена и ще включва повече влакови маршрути с допълнителни функционалности и възможности за търговски оферти. Това ще позволи на клиентите на БДЖ да закупуват билети за пътуване и с прекачване във възлoви гари в цялата страна.

Електронното издаване на билети чрез PDA устройства значително опростява процеса за превозния персонал, като билетите се отпечатват автоматично след няколко натискания на бутони от менюто на устройството. Това позволява избягване на попълването на бланки на ръка, което обикновено отнема повече време и създава неудобства за служителите.

PDA устройствата са свързани централизирано с билетоиздаващата система, което автоматично подобрява отчетността чрез предоставяне на данни в реално време директно в системата за продажби. Продажбите се извършват в съответствие със законовите изисквания за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти чрез фискални устройства.

Въвеждането на електронно издаване на билети във влака е част от стратегията на БДЖ за подобряване на функционалностите на билетоиздаващата система и разширяване на интегрираната автоматизирана система. Това ще улесни клиентите и ще подобри отчетността на дружеството, като осигури повече възможности за закупуване на билети и предоставяне на по-добри услуги.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Март, 15:48

    Те са си оправя условията във вагоните,защото са под всякаква критика.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Март, 21:12

    Kво общо има БДЖ с Ботевград? Да не се строи нова гара в града ?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Март, 00:22

    Строй се тунел под Мургаш...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (243)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (137)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete