Четвъртък, 9 Май 2024, 10:31

В баскетболното супер дерби ГПЧЕ приземи ПГ по КТС

27 Февруари 2014, 08:21
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1455 5


Каквото и да бъде казано за баскетболния мач между учениците от 11-12 клас на ГПЧЕ и ПГ по КТС, винаги ще бъде малко! Този двубой винаги радва любителите на баскетбола. Единственото жалко е, че мач, който е достоен за финал, се играе още на ниво общински кръг на ученическите игри и един от двата суперфаворита отпада едва след първия си мач.

В ранния следобяд на 26 февруари двата отбора стъпиха на игрището, решени на всяка цена да спечелят този мач. Макар и да е смело да прогнозираме,   много е вероятно който продължи напред,  да грабне републиканската титла. Така стана миналата година, когато ПГ по КТС победи ГПЧЕ, а после смачка всичките си съперници и стана републикански шампион, след което участва на световното ученическо първенство. Именно това бе и причината момчетата от професионалната гимназия да бъдат смятани за фаворит преди срещата.

През цялата първа четвърт и двата отбора играеха точка за точка. Така и завърши първата част 18:17 за ГПЧЕ. И ако активът на ПГ по КТС бе натрупан от точки, реализирани от шестима състезатели, то баскетболистът на ГПЧЕ Ивко Ивков наниза три последователни тройки. През втората част темпото се запази, но баскетболистите на ПГ по КТС подхождаха доста високомерно към отбора на езиковата гимназия. Силни минути за ПГ по КТС записаха Филип Каменов и Иван Велчев, но разликата за състезателите от езиковата гимназия правеше Ивко Ивков, солидно подкрепян от единадесетокласника Румен Василев. Въпреки, че през последното издание на ученическите игри заслужено бяха наричани „непобедимите“, учениците от професионалната гимназия допуснаха изоставане, като след втората четвърт резултатът стана 45:39 за ГПЧЕ. Стопяването на шест точки разлика не бе непосилно за нито един от двата отбора, така че интересното тепърва предстоеше. В третата част напрежението на игрището струеше от всички състезатели. За няколко минути срещата бе прекъсната заради спречкване между Ивко Ивков и Павлин Ганчев. Третата част не бе много резултатна и за двата отбора, но принос имаха Денис Петков от ПГ по КТС и Драгомир Енчев – Шак от ГПЧЕ, които спечелиха много борби под коша.

Възпитаниците на Георги Велчев изиграха третата четвърт тактически правилно, а момчетата на Валери Стефанов стопиха разликата едва с една точка – 61:56 за ГПЧЕ. В последната част баскетболистите от ПГ по КТС заиграха по-агресивно и настъпателно, а Николай Николов и Радослав Кочев също записаха ценни точки. Павлин Главчев не успя да задържи емоциите си и бе отстранен за пето нарушение. На моменти победата бе близо за момчетата от професионалната гимназия, но за удържане на преднината за ГПЧЕ  Деян Григоров и Божидар Цачев също дадоха своя принос. Минута преди края, когато реазултатът беше 72:70, гепечарят Влади Вушев вкара топката в ринга от зоната за трите точки и направи актива 75 за своя отбор. Това попадение прекърши надеждите на баскетболистите от ПГ по КТС, въпреки  че реализираха още един кош и оформиха крайния резултат 75:72 за ГПЧЕ. Най-резултатен за професионалната гимназия бе състезателят Филип Каменов с 23 точки, а за отбора на езиковата гимназия - Ивко Ивков с 30 точки, от които 7 тройки.

След срещата момчетата от професионалната гимназия съжаляваха за пропуснатата възможност и високомерното отношение, а в залата нямаше по-щастлив човек от Георги Велчев, който успя да надхитри сериозния противник. Помощник-директорът на ПГ по КТС Цветелин Цветков спортсменски поздрави ГПЧЕ за успеха и им пожела републиканска титла.


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: TATAAHASHASH 27 Февруари, 13:49

    HAHAHAHAHAHAH UKTC MNGOOO STE DOBRI BE NAPRAVO VI RAZBIHA HAHAHAHAHAHAHA STIGA VI TOLKOVA TVA VI BEHA USPEHITE 1-2 GODINI POVE4E NQMA SEGA KATO ZAVUR6AT GOLEMTI EHAHAHAHA

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 14:35

    samo PGTM

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: mhm 27 Февруари, 18:25

    haxyy Preslav sudiqta,tupiq may druga svirka znae kak da nadyva.Vupreki 4e sviri za svoite priqteli ot UKTC,GPCHE biha!Evala a uktc... :D :D :D :D :wink:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 18:26

    Bravo na Rumbata :roll:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 22:51

    Sudiqta(Pr) e bil podkupen s rakia ama mai e bila malko :D sledva6tia put poveche mom4eta :D :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (227)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (66)
70% Complete