Събота, 4 Май 2024, 02:23

Вчера (01.04) се проведе турнира “Редовски къп” за детски формации в памет на легендата Васил Редовски

2 Април 2023, 14:47
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1107 1


Вчера на 01.04 (събота), игрището с изкуствено покритие “ Герена” в Ботевград се проведе третото издание на турнира в памет на легендата на ботевградския футбол – Васил Редовски. Талантливите футболисти, родени след 2010 година бяха разделени в две групи по четири отбора.

Организаторите – семейството на голямата легенда на футбола в Ботевград, бяха осигурили всичко необходимо да се получи истински футболен празник. Дори резултатите не бяха от чак толкова голяма важност за осемте отбора, децата изпитаха наистина голямо удовлетворение, въпреки разразилата се гръмотевична буря във финалните мачове.

Отборът на “Локомотив” Мездра спечели златните медали след като на финала победи тима на “Правец”, който на полуфинала надделя над “ Балкан 1929” след равенство и изпълнение на дузпи.

Бронзовите медали си извоюваха децата на “Балкан 1929”, които се наложиха над “Козаро” отново след изпълнение от бялата точка. Талантите на “Балкан 1929” вкараха за 1:0 и пропуснаха още куп положения за гол, но в последната минута под проливния дъжд допуснаха изравнителен гол. При дузпите по-точни бяха момчетата на “Балкан 1929”.

Купи и грамоти получиха всички футболисти от четвърто до осмо място – “Чавдар” Троян, “Чавдар” Етрополе, “Олимпико” София и “Ракитин” Трудовец. Купата за феърплей отиде при Чавдар Троян, в чийто състав не бе показан нито един жълт картон.

От организаторите уважиха представителят на БФС Николай Стоилов със възпоменателна статуетка и реферите, които осъществиха регламентирането на надпреварата.

Отборите от челната тройка бяха наградени с купи и медали от кмета на Община Ботевград Иван Гавалюгов и общинския съветник Тихомир Найденов.

При индивидуалните призове, специалната купа на името на “Васил Редовски” за най-добър футболист бе награден Петко Иванов от “Балкан 1929”. Съотборникът му Николай Динов взе приза за най-полезен състезател. За най-добър вратар бе обявен Никола Георгиев от “Козаро”, а голмайстор на турнира стана Васил Редовски, който е внук на патрона на турнира и носи неговото име. 



Източник: fcbalkan1929.com

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , Васил Редовски , Редовски Къп

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Април, 20:43

    Правец с по-големи деца ли играха

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete