Неделя, 19 Май 2024, 09:31

Вече са обявени избирателните списъци

14 Април 2014, 11:36
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2466 1


Oбщинската администрация на Община Ботевград вече е обявила предварителните избирателни списъци част І за предстоящите избори за Европейски парламент. Броят на избирателните секции се запазва и той е 45. От тях 24 са в Ботевград, а останалите в 12-те кметства. Избирателните списъци вече са публикувани на интернет сайта на Община Ботевград. 

На предстоящите избори ще има само една промяна, която касае избирателни секции №7, №15 и №19 относно техният обхват, тъй като една секция не може да надвишава 1 000 избиратели. Промяната  се налага, заради изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс, съобщи Веселка Николова – началник на отдел „Административно обслужване, канцелария и протокол” в Общината Ботевград. Съгласно промените  част от избирателите на избирателна секция №7 ще гласуват в избирателна секция №18, част от избирателите на №15 ще гласуват в №16 и част от избирателите на №19 ще гласуват в секция №22. „Няма да бъде създадено неудобство за гражданите, тъй като избирателите от 7, 15 и 19 секция ще гласуват в същите училища (в ОУ”Н.Вапцаров” и ОУ”В.Левски”), където са гласували до момента, но в различни стаи (съответно в 18,16 и 22 секции), уточни Веселка Николова. 
Започнаха да текат и сроковете, в които гражданите могат да поискат да гласуват по настоящ адрес. По думите на г-жа Николова, те няма да могат да се възползват от удостоверение за гласуване на друго място, те ще касаят членовете на ЦИК, на РИК, наблюдателите и кандидатите за членове на Европейския парламент.

Всеки избирател, който е с различни адреси – постоянен и настоящ в различни населени места, може да подаде заявление за включване в избирателните списъци по настоящ адрес. Заявленията в Ботевград се подават в служба ГРАО, а за жителите на другите населени места в общината - в кметствата.  Крайният срок е 10-ти май, напомни Николова. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Април, 15:38

    Хубаво.Само дето няма какво да се избира-всичкото е измет.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (250)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete