Събота, 26 Октомври 2024, 02:46

Вечерта на Pain Of Salvation в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

22 Септември, 09:33
(2) (1)
България - Новини
Прочетена: 306 0


Истинско музикално събитие и преживяване за феновете, подготвено от Blue Hills Event (така може да приключи статията, но предстоят още няколко реда).

Защо събитие – на сцената излязоха групи със завиден професионализъм, музициране и перфектно изпълнение, като бяха приети по възможно най-добрия начин от публиката.

Защо преживяване – този тип концерти в Античния театър в Пловдив се превръщат в истинско преживяване, дори и за незаклетите фенове на групите и стила. Обстановката допълва музикалната част, като в крайна сметка присъстващите преживяват истинско музикално събитие.

Първи на сцената малко след 19:00 ч. излизат нашенците Me аnd My Devil, определяни като „супергрупа“. На сцената са познати лица от обичаните Odd Crew – Васил Първановски на китарата и Мартин Стоянов, Ангел Каспарянов е отговорен за вокалите, но на барабаните липсва Даката. Групата звучи на завидно ниво и като че ли идва от сцените на големите музикални фестивали. Техният псайхаделик рок пасва добре на събиращата се публика. Показват и тънко чувство за хумор: „Има ли някой, по който сте луди?“, като от публиката веднага се чуват провиквания „Луда по тебе“. Джокович би бил доволен. Изпълнението им следва естествена градация на емоциите и поведението – към края Васко слезе от сцената пред публиката и изпълни яко няколкоминутно соло, а на сцената Каспарянов размята микрофони, стойки, знаме на групата и каквото още му беше под ръка. С един добър мениджър групата би имала голяма световна музикална кариера.

Сцената се освобождава и започва подготовка за следващите изпълнители – Klone от Франция. Бързо се подготвя доста минималистична обстановка със скромен комплект ударни и няколко стола. Какво ще се случи? Изненада – акустично изпълнение на петорката французи плени феновете в Античния театър. Групата, която иначе свири прогресив метъл/рок, поднася интересно за феновете изпълнение. Интересен момент – когато втежняваха саунда (доколкото е възможно с тези инструменти), все едно някой превключваше рязко режима на публиката и тя реагираше бурно. Вокалът Yann Ligner демонстрира и своите познания по български език - на няколко пъти казва "благодаря" на публиката на български. Въпреки това може би остава неразбран от голяма част от феновете - много чужденци присъстват на концерта. В края на изпълнението на петимата французи феновете се изправиха на крака и ги изпратиха с аплодисменти.

Изненадите на свършиха до тук – точно преди началото на изпълнението на Pain Of Salvation иконата на норвежкия блек метъл Ihsahn със сина си и другите членове на групата пристигнаха в Античния театър. Той остана приятно изненадан от мястото, на което ще свирят на следващия ден – там, където преди около 2 000 г. са се представяли античните трагедии и комедии пред жителите на Филипопол. Ihsahn присъства на почти цялото изпълнение на Pain Of Salvation.

Pain Of Salvation изтичаха рязко на сцената и заеха местата си след кратко интро. Шведите са в перфектна форма и изпълняват стегнато своите композиции. Като че ли нямаха търпение фотографите да освободят пространството пред сцената, за да слязат непосредствено пред публиката. Страхотно отношение към феновете, както и към мястото – шведите не пропуснаха да отбележат задоволството си от атмосферата, в която свирят. Към вокалните партии на различните песни се включват всички членове на бандата, дори и барабанистът. Публиката отговаря подобаващо – куфеят и припяват през цялото време, а след като групата слезе от сцената, лично аз станах свидетел на нещо, което не съм виждал на такъв тип концерти – изправени на крака, феновете не спряха да ръкопляскат в продължение на няколко минути, за да изкарат Pain Of Salvation за още няколко песни на сцената. Аплодисментите прераснаха във викове “We want more”, като публиката получи още, и то доста. Всичко завърши с прочуственото изпълнение от Daniel Gildenlöw на The Passing Light of Day – за която той обясни, че е посветена на най-добрия му приятел – неговата жена. Шведите свириха близо два часа – все по-рядко срещано явление в динамичния живот на групите.

Концертът беше второто събитие от тридневен фестивал в Античния театър. В първата вечер пловдивчани и гости на града се насладиха на Mono Inc., Pain Of Salvation преживяха своята запомняща се вечер, а последният - трети акт - е отреден за големия IHSAHN от великите норвежци EMPEROR и всичко това, благодарение на Blue Hills Event.

Pain Of Salvation изпълниха:

Accelerator
Reasons
Used
Beyond the Pale
Wait
Meaningless
Panther
On a Tuesday
Restless Boy
Icon

Бис:
Falling
The Perfect Element
The Passing Light of Day



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (89)
70% Complete
Не (311)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (104)
70% Complete
Всички са маскари. (166)
70% Complete