Събота, 20 Април 2024, 12:04

Велик мач на Александър Везенков, но Олимпиакос загуби от Реал Мадрид във финала на Евролигата

21 Май 2023, 22:53
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1182 2


Гръцкият шампион Олимпиакос загуби финала на Евролигата със 78:79 от Реал Мадрид след кош на легендата на "кралете" Серхио Люл при оставащи 3 секунди до края, а капитанът на "червено-белите" Костас Слоукас пропусна кош в последната секунда и така титлата отиде в Реал, която бе 11-та за испанците.

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков изигра най-големия си финал в Евролигата, след като реализира рекордните 29 точки и бе близо до дабъл-дабъл с 9 борби и 4 асистенции и 1 чадър за 38 минути игра. При стрелбата си беше 9/13 от зоната за две точки, 2/8 от тройката и 5/5 от наказателната линия за коефициент на полезно действие от 34.

Олимпиакос пък загуби третия си пореден европейски финал и остана с три трофея в своята витрина, а това е пето сребро в историята на гръцкия колос в турнира.

Така приключва най-успешният сезон в кариерата на Александър Везенков в Евролигата към момента. Спортист №1 на България за миналата година спечели наградата за MVP на сезона, а освен това се превърна в топ реализатор на кампанията и бе избран за втора поредна година в Идеалната петица на турнира. Ако днес Олимпиакос бе спечелил, Везенков със сигурност щеше да бъде избран за най-полезен играч и на Финалната четворка, като щеше да повтори все още безпрецедентното постижение на Нандо де Коло през 2017-а, когато гардът спечели абсолютно всичко най-значимо в най-силния турнир в Европа.




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Александър Везенков

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Май, 13:35

    Да ви Ева в големите фенове на баскетбола в Ботевград - едно поздравление няма.

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete