Вторник, 30 Април 2024, 03:47

Ветерани-лекоатлети от Правец с две шампионски титли на Балканските игри в Загреб

11 Септември 2013, 11:52
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 4344 3


Шест  участници от Правец и двамата от Ботевград на Клуб по лека атлетика “Правец 92“ от Правец  с председател Сашо Бункин взеха участие в 23-те Балкански игри по лека атлетика за ветерани в Загреб. Спортното събитие се състоя в рамките на три дни – 6,7 и 8-ми септември на стадион „Младост“. В него се включиха 78 спортисти от България. Правец спечели домакинството за Балкански игри 2014, които ще се проведат от 19 до 21-ви септември 2014г. За място на провеждане са кандидатствали още три града – Атина, Букурещ и Стара Загора. Това съобщи за „Балканец“ Сашо Бункин. По негови думи това е голям успех за клуба и града, заедно с постигнатите резултати в Загреб преди дни, а те са както следва:
Еленка Костова (Правец) – златен медал в хвърляне на диск и бронзов в тласкане на гюлле;
Паулина Велчева (Ботевград) – златен медал  - хвърляне на диск и 4-то място в тласкане на гюлле;
Елена Ранчева (Правец) – златен медал на 5 000 м и сребърен медал на 1 500 м бягане;
Боян Лефтеров (Правец) -  сребърен медал на 5 000 м и 5-то място на 1 500 м бягане;
Христо Колев (Ботевград) – сребърен медал на 800 м и 5-то място на 1 500 м бягане;
Любов Ходеева  (Правец) – три сребърни медала в 100 м гладко бягане в две щафети и бронзов медал на 200 м;
Иванка Иванова(Правец) – три сребърни медала в дисциплините – хвърляне на копие, щафети 4x100 м, и 800+400+200+100 и бронзов медал в тласкане на гюлле.
С участието си на Балканските игри в Загреб приключват спортните участия на нашите лекоатлети-ветерани. През следващата година предстои Държавно първенство в началото на юли, а от 22 до 31-ви август 2014 г- Европейско първенство в Измир. Благодарение на спонсорството на кмета на Община Правец, Румен Гунински ,част от разходите по участието на  лекоатлетите от КЛА“Правец“ в Измир, стана възможно и те донесоха 17 заслужени медали.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Пламен Маринов (бивш треньор по лека атлетика в гр.Правец) 11 Септември, 23:33

    Поздравления за момичетата и момчета, спечелили медалите! Позволявам си да споделя на кратко, като какво е Сашо Бункин - Пейзан! КЛА "Правец 92" БЕШЕ УЧРЕДЕН БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЕН (Пламен Маринов)! Събитието с набирането на средствата за учредян.ването на клуба се състоя на 25.09.1992 г. в с. Рибарица, общ.Тетевен, в станцията на МНО! Оригиналите на документите са у мен : ...., и НАЙ-ВАЖНИЯ-Протокола с даренията на: 1. Димитър Вранчев - 10 000 лв; 2. Марин Манчев 5 000 лв (НЕ ГИ ДАДЕ); 3. Людмил Борисов Предашки - 1 000 лв; 4.Христо Христов(Барото)-20 000 лв; 5. Васил Живков - 21 000 лв (НЕ ГИ ДАДЕ)!!! С дарените пари - общо 31 000 лв КЛУБЪТ БЕ РЕГИСТРИРАН! Започнах тренировъчно състезателна дейност като треньор! Пенка Драгнева (Бог да я прости) многократно ме предупреждаваше, че този от човек(Сашо Бункин) трябва да се бяга надалеко! Уви...не я послушах! Отгоре на всичко го направих Председател на Клуба! Ехаааа, вижте само как се краде! Лятото на 1993 г. бяхме на лагер в Бургас заедно с групи от Софийска област! Ееее, за престоят ни там хванахме Сашо Бункин със злоупотреби в размер на 6 000 германски марки ( изчисленото е в марки, защото лв нямаше стойност)! "Адмирации, Сашо! Не всеки може като тебе!" Какво се случва: Сашо е даден на Прокуратурата! Кмета Павел Павлов го спасява! ......И Сашо продължава да "дерибейства" ! На Управителен съвет на Клуба, аз и Петко Кошински (национален състезател) искаме в дневният ред като точка оставката на С.Бункин! Нооооооо.........хитреца(С.Бункин) залага собствена т. по-напред : Пламен Маринов и Петко Кошински да бъдат отстранени от членство в Клуба! Ок!!! Чичо Злати, Емил Касапов и .....не ги помня останалите в упр.съвет ни изключват с Петко Кошински от Клуба! Това беше за "благодарност", че славехме Правец с успехите на леката ни атлетика! ТАКАВА МЪРСОТИЯ ......ТАКАВА МЪРСОТИЯ.....!!! Сашо, Бог да те съди! А сега (а не от сега, ами от много години С.Б. разчита саво на ВЕТЕРАНИ! Е гати Клуба, няма деца, няма юноши и девойки, няма мъже и жени! Само "ВЕТЕРАНИ!" Защото никой не иска в Правец да работи със С.Б.! Илона Манчева е канена за треньор в клуба му, но тя да не е щура да приеме! Тя ми го сподели! ............За всичко, което споделих тук, може да се потвърди от Петко Кошински, Галъбин Бечов, Соня Мишева Стефанова, Цецка Върбанова, Васил Касов, Емил Касапов и мн.други! Изказвам благодарности на Румен Гунински, че ми вярваше и ни спонсорираше състезанията, и на много други спонсори! Румчо, и на останалите ни благодетели, извинявам ви се, че САШО БУНКИН злоупотребяваше с ВАШИТЕ ПАРИ!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 12 Септември, 07:13

    Всички знаем кой е Сашо Бункин. Браво Пламене добре го каза.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: da go duhate 14 Септември, 18:48

    sbirshtina hodeshti nekrolozi ,nachelo sas skeleta sasho Putkin :]

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete