Събота, 27 Април 2024, 15:23

Ветераните от войните от община Правец получиха награди по повод 70 години от победата над фашизма

9 Май 2015, 16:25
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2215 0


С поднасяне на цветя и венци пред паметника на загиналите в Балканската война в град Правец отбелязаха 9 май - Деня на Европа и Деня на Победата. Тази година се чества 70 години от победата над хитлеристка Германия.
Кметът на Община Правец Румен Гунински награди ветерани от Втората световна война, живеещи в Правец, Своде, Осиковска Лакавица и Манаселска река. Те получиха грамоти, значки и плакети по повод 70 години от победата над хитлерофашизма, с признателност за проявения героизъм в Отечествената война 1944-1945г.
В словото си по повод Деня на Европа и Деня на победата над нацизма кметът заяви, че тези паметни дати са повод да отдадем почит на загиналите, които са отдали живота си за свободата на Европа.
Учениците от ОУ "Васил Левски"- гр.Правец, с ръководител Дочка Павлова изнесоха рецитал по повод 9 май.
Тържественото отбелязване на празника продължи с песните "Смуглянка" и "Една българска роза" в изпълнение на Никола и Нина от ГПЧЕ "Алеко Константинов".
Директорът на Исторически музей - Правец Татяна Борисова прочете имената на загиналите в Отечествената война 1944-45г от община Правец и обяви едноминутно мълчание.
Венци и цветя поднесоха от ОбС на ветераните от войната, Община Правец, Общински съвет на Община Правец, Исторически музей - Правец, Читалище "Заря 1895", граждани и гости.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete