Четвъртък, 2 Май 2024, 11:52

Везенков и Сакраменто изпуснаха лидера в късна драма

6 Април, 09:22
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 269 1


Александър Везенков и Сакраменто претърпяха втора поредна загуба в Националната баскетболна асоциация. Тимът отстъпи като гост на лидера в Източната конференция Бостън със 100:101. „Кралете“ заличиха 19 точки пасив, който имаха в средата на последната част, но отстъпиха след кош в последните секунди.

Българинът отново се включи от пейката, като остана на паркета общо 14 минути. За това време той отбеляза 6 точки (2 тройки), като бе 2/7 при стрелбата от игра, а освен това записа още 2 борби и 1 асистенция.

След този двубой Сакраменто е с баланс 44-33 и все повече се отдалечава от Топ 6 и директно класиране за плейофите на Запад. Следващият двубой на калифорнийския тим е на 8 март (понеделник) от 2:30 часа българско време срещу Бруклин.

Двубоят започна с леко предимство на гостите, но много бързо Бостън взе инициативата и след първата четвърт се откъсна с 27:15. Везенков се появи едва за броени секунди в края й, като остана и за началото на втория период. Той прекара на паркета още шест минути, в които записа две борби и една асистенция, но пропусна и трите си опита от тройката, преди да бъде сменен. Разликата в полза на „келтите“ достигна 16, но на почивката Сакраменто намали за 50:54.

Българинът успя да се разпише за първи път в края на третата четвърт с точна стрелба от далечно разстояние. Последва още една успешна тройка и през заключителния период, а близо седем минути преди сирената той окончателно бе пратен на пейката.

Междувременно Бостън, който предсрочно си бе осигурил първото място в редовния сезон, натрупа солидна преднина, откъсвайки се с 98:79 шест минути преди края. Гостите обаче се възползваха от отсъствието на големите звезди на съперника, които получиха почивка и 25 секунди преди сирената тройка с табло на Фокс доведе до пълен обрат – 100:99. Тилман обаче върна водачеството на домакините при 7 секунди на часовника, а до края Фокс и Мъри пропуснаха да донесат успеха на своя тим.

Най-резултатен за победителите бе Пейтън Причард с 21 точки, Кристапс Порзингис има 20 и 11 борби. Над всички за Сакраменто бе Ди‘Арън Фокс с 40 точки (7 тройки), а пореден дабъл-дабъл направи Домантас Сабонис – 16 точки и 16 борби.


Източник: bgbasket.com

Коментари (1)

  • Отговори (1) (1)
    1. добавен от: Мичи 6 Април, 16:01

    Само за този ли трябва да пишете балканец, няма ли по важни и интересни неща в тази община, всичко явно е наред в общината и няма за какво да се пише, по селата улиците са отправени, в Трудовец всичко е нормално с дупките по всяка улица, няма прах даже по тях.... ААА той пък нали Ботевград е баскетболен град.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete