Неделя, 8 Септември 2024, 02:39

Везенков не попадна в състава на Раптърс за Лятната лига, опциите му за Олимпиакос са ужасяващо тежки

8 Юли, 15:02
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1081 3


След броени дни Торонто Раптърс започват участието си в Лятната лига, като сред 16-те играчи, които попаднаха в състава им, не е Саша Везенков. Малко по малко всички отбори от НБА се подготвят за първия етап от подготовката си.

Това се отнася за лятната лига, където се тестват някои нови и млади играчи, новобранците, които току-що са станали част от отборите (чрез Драфта), но също така и някои, обикновено втора година в лигата, с гарантиран договор, които са играли в предишен сезон. В списъка на Раптърс обаче не се забелязва името на българската баскетболна звезда.

28-годишният баскетболист, който се разбра с Олимпиакос за завръщане в Гърция и Евролигата, е част от отбора на Канада с договор, който изтича следващото лято (през 2025 г.). И докато този договор все още съществува, не може да изпълни желанието си и отново да облече "червено-бялата" фланелка. Ситуацията обаче все още не е изяснена.

Това е сложна ситуация, която, както обясняват американците, вариантите са два и не е лесно да се стигне до решение. Защото, ако Раптърс го освободят, те ще бъдат таксувани за договора от почти седем милиона, предоставени за сезон 2024-25. Докато, ако се стигне до откупуване на правата, Везенков ще трябва да пожертва много пари, плащайки от джоба си (процент или дори целия) договора си с отбора от НБА.

Източник: sportal.bg

Коментари (3)

  • Отговори (4) (2)
    1. добавен от: Анонимен 8 Юли, 16:59

    Соня
    Абе хора .защо изпратихте маи добрия ни спортист в САЩ Кой ви Господ накара тая грешка да направите Сега как ще се отърве да се прибере . Сигурна съм че само ще се пулите и никой няма да поеме отговорност за този резил .

    • (3) (0)
      1. добавен от: Анонимен 9 Юли, 06:15

      Проблема си е негов. Никой на сила не го е изпратил.

  • Отговори (3) (3)
    2. добавен от: Анонимен 9 Юли, 06:18

    А стига вече с тоя Везенков. Да си е направил сметката когато е подписвал договора.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete