Петък, 19 Април 2024, 09:41

Видеокамери, осветление и бездомни кучета ще бранят необитаемия 7-етажен корпус на МБАЛ Ботевград (ВИДЕО)

15 Април 2022, 17:26
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1663 7


От днес, 15-ти април 2022 г., Община Ботевград предприема конкретни мерки по отношение на необитаемия и рушащ се 7 етажен блок на МБАЛ Ботевград, който на 14-ти април бе обект на набези от рецидивист заловен на място от Полицията.
„Ще изградим осветление в района на 7 етажния корпус на болницата, ще бъде почистен основно района наоколо, за да има достатъчно видимост, и ще бъдат монтирани видеокамери, които ще следят денонощно какво се случва.“
Това обяви кметът Иван Гавалюгов по повод поредното посегателство над сградата.

„Мисля, че след като сградата има осветление от всичките и страни, има камери които да наблюдават всички подходи, това ще възпревятства подобни действия. Възнамеряваме да инсталираме няколко клетки и да разположим бездомни кучета, така че да има допълнителна сигнализация ако там отново решат да извършат посегателства определени граждани /няма да цитирам дали са от един или от друг произход/. Най-вече разчитаме на видеонаблюдението, което ще осигурим.“
Кметът припомни, че от години има набези към тази сграда, въпреки охраната – СОТ. Ефектът от нея не бил особено голям, затова тази година няма такава.
ОП БКС започва от днес монтаж на стълбове, на които да бъдат окачени камерите.
„За пореден път ще затворим всички възможни входове. През годините са извършвани кражби в такъв размер, че може да се влезе от всяка една точка на тази сграда - през английските дворове, през прозорците на 1-вия етаж, които липсват… Последното място за влизане в този имот, сигурно е вратата, но ще успеем да го опазим с мерките, които предприемаме. Мисля, че този път те ще дадат резултат“, обнадежден е кметът и допълни:
„Аз силно се надявам тази сграда да намери своя стопанин в най-скоро време. Тя от дълги години фигурира в Програмата за управление и разпореждане на община Ботевград в раздел Продажби.“
Последната цена, която не е актуална – отпреди 8 години, е около 2 млн. и 600 хил. лв. за 6 хил. кв. м. разгърната застроена площ – 7-етажният корпус на сградата на Болницата с прилежащи 4 дка земя. Към настоящия момент не е проявен сериозен инвестиционен интерес към тази сграда и земята, заяви кметът.
„Имало е запитвания за определени помещения или етажи, но ние искаме като цяло да извършим тази разпоредителна сделка“, допълни още Гавалюгов.
Разглеждани са различни варианти за промяна на предназначението и съживяването на тази сграда. Например – Център за долекуване или други медицински дейности.

„Търсили са ни различни консултантски фирми с предложения“, заяви кметът.
Още по темата:





Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (3) (1)
    1. добавен от: Анонимен 15 Април, 21:50

    Смешен народ...смешна държава.....

  • Отговори (3) (1)
    2. добавен от: Анонимен 15 Април, 22:30

    Това си беше частната белодробна болница на професор Чирков обаче Георги Георгиев направи така че да я закрие хората се отказах

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Април, 10:43

    2-Ри! Какви небивалици пишете? Няма нищо подобно и не е имало там. Това е страничният седеметажен блок, в който бяха разположени много отделения _ на 5 и 6 етаж беше Първо Вътрешно отделение, а на 7 етаж беше Неврологичното отделение. Този блок беше освободен преди години от хирургът- директор на болницата по съображения да се пести.

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Април, 10:58

    За камери и осветление добре. Ама за бездомни кучета в клетки там _ не! Най-много, НЕ ДАЙ БОЖЕ, да задигнат клетките заедно с кучетата.

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 16 Април, 14:50

      бездомните кучета са най страхливи и не агресивни. Да ги сложиш там в клетки е просто разликата ,бандита да си носи някой кренвирш. За това преди време имаше 5-6 утровени кучета тук в града, защото ядат от всеки. Тогава се разбра кой беше и наказания нямаше.

    • (1) (0)
      2. добавен от: Анонимен 16 Април, 17:09

      Пишете кой е бил, поне за обществено порицание _ кой е отровил кучетата?

    • (3) (0)
      3. добавен от: Анонимен 16 Април, 18:41

      Двама бяха, виждаха се на видеото как разнасят пликове по камерите из града и изхвърляха "нещо". Където в последствие после се намериха и в близост мъртви и един изключително фрапантен случай, едно куче го намериха умиращо точно на центъра при Атлантис тогава. Двама пенсионери бяха ако си спомням добре, една бабичка и един старец. Никой не им каза имената, но беше ясно, че се знаят кои са. След новината отразена тогава, всичко се потули и никой нищо не каза повече по случая.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete