Неделя, 19 Май 2024, 15:35

Вилна зона "Лозята" все още без вода. В останалите селища ситуацията е овладяна.

24 Ноември 2016, 11:18
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2399 10


Вилна зона „Лозята“ с. Трудовец остава най-критичната точка без вода. За момента там се доставя вода с водоноска. На извънредната сесия на Общински съвет Ботевград се прие план за поставяне на помпажно водоснабдяване на вилната зона в Трудовец. Управителят на ВиК „Бебреш“ Цветозар Гаврилов съобщи, че вече се работи по този въпрос. Взети са проби от кладенеца, поръчана е помпата и се очаква в най-скоро време да бъде доставена.

От вчера служители на ВиК са започнали изкопни работи по полагане на водопровод който ще бъде с дължина около един километър и триста метра и се поставя като свръзка от сондажа до вилна зона „Лозята“.
 „Този водопровод няма да бъде само за сондаж. Той ще бъде като част от един допълнителен водопровод, с който вилна зона Трудовец да се свърже с Поп Нако, водохващането, което снабдява Трудовец в момента. Така при наличие на вода в Поп Нако ще може да се снабдява и вилна зона Трудовец. Допълнително направим и връзка с тръбата на язовир „Бебреш“, която се намира в селото. Тръбата, която досега захранваше вилната зона от язовира е в окаяно състояние, с множество аварии, а „Напоителни системи“ нямат възможност да я възстановят. Трябва да се смени водопровод 14 км“, съобщи г-н Гаврилов. Трудовец се захранва на 100 %, няма точка в селото, която да не е захранена.
 Очаква се днес да тръгне вода по новоположената тръба ф-200 от Поп Нако до пречиствателната станция.

Вчера за завършени ремонтните дейности по ново водохващане в с. Врачеш. С него се решава проблема на квартал „Радовец“, който датира от десетки години. Водоподаването е пуснато.

От вчера вилната зона в Скравена също е захранена с вода, включително и вилната зона. „Всеки ден ситуацията е различна в зависимост от това какви количества влизат в нашите водохващания и какво можем да предоставим на хората като количество. Работим заедно с „Напоителни системи“, каза управителят на водното дружество.

Относно вилна зона Зелин Цветозар Гаврилов съобщи: „Почти навсякъде там има вода, резервоарите ни преливат. През годините обаче така са направени връзките, че има части от Зелин, които са само и единствено от язовира. Предвиждаме през следващата седмица да пуснем тръба за подвръзка на друга наша тръба, за да можем да захраним почти целия Зелин. Има част от Чеканица, които никога не са били към ВиК те са били само към язовир „Бебреш“. От там идваха хора да се оплакват, но се оказа, че те никога не са били клиенти на ВиК.


Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Ноември, 12:19

    Екстра е овладяна! Така хубаво е овладяна, че хората или нямат никаква вода, или едва капе, в зависимост от етажа. А тези, които понякога имат, от крановете им тече кал по 2 лв...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Хаха 24 Ноември, 12:41

    Ами хората на кмета да обиколят, може пак случайно да видят някой възрастен човек и да им каже къде е проблема :D :D :D :D

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 24 Ноември, 15:39

    Kakvi vodonoski ima dobre 4e sa 4eshmite v seloto vodonoski nqma i kakto izglejda voda nqma i da ima shte 4akame dogodina viv vilna zona lozqta ve4e mesec i polovina nqma kapka voda vuv vilnata zona

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Теодора Вепшек 24 Ноември, 17:32

    Г-н Гаврилов, елате с водоноската, която не се знае къде доставя вода и да ни покажете как се къпете с водата от нея и как пиете вода от нея!!! Без уважение!!!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 24 Ноември, 19:53

    А за ЛИПНИЦА мисли ли някой? Кмете, там също живеят ХОРА. Срамота и грехота е такова неглижиране.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 24 Ноември, 20:53

    ма къв кмет дириш ти тука бе?

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Франкенщайн 26 Ноември, 09:52

    Всичко овладява този неграмотен кмет само Щефито не може да овладее да не му качва Роги!
    A водата така е овладя,че чешмите пресъхнаха на хората

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 15:32

    Сaмо мрънкaме и се оплaквaме ,а ето хората работят по въпроса и водa ще имаме ,aбе хорa стигa вече прaзни приказки ,вместо да питаме с кaкво да

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 15:36

    Като граждани дайте да се включим кой с пaри ,кой с работа и да решим проблема .Стигa сме обвинявaли тоя и оня и да теглим клюките .

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 19:47

    Дайте да дадем, а? Идиот!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (253)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete