Събота, 27 Юли 2024, 03:36

Вижте каква е ситуацията в селата след обилните снеговалежи

27 Ноември 2023, 17:07
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3575 2


Обилните снеговалежи нанесоха сериозни щети в цялата област. Ботевград е сред най-сериозно засегнатите общини. Някои от населените места в общината повече от 24 часа останаха без ток.
Днес потърсихме кметовете на селата, за да ни информират за ситуацията към днешна дата.


В село Скравена улиците са почистени. Към момента на разговора с кмета на селото Гергана Минкова тя ни информира за няколко проблемни улици във вилната зона, които на по-късен етап са били изчистени. Токът е възстановен, с изключение на три улици в „Паланката”, където също се работи по отстраняването на повредата. Разчистени са падналите клони и дървета. Детска градина и училището работиха нормално.

Новачене електрозахранването е възстановено. Проблем там има с водоснабдяването. Помпената станция е с нарушено електрозахранване, тъй като се захранва с електричество от Боженица- където има повреди по електропреностана инфраструктура. Падналите дървета и клони са разчистени.

В Трудовец улиците са изчистени, електричеството е възстановено в цялото село още вчера, с изключение на няколко къщи във вилната зона. Кметът Еленко Иванов ни информира, че се работи по възстановяване на електрозахранването и към тях.

В село Литаково ситуацията вече се е нормализирала, увери ни кметът Пешо Младенов. Ток има навсякъде в селото. Отделни райони там останаха повече от 24 часа без ток. Улиците са почистени, продължава разчистването на по-малките. През днешния ден продължи разчистване на паднали клони и дървета.

Във Врачеш ток има навсякъде. Тази сутрин бе възстановено електрозахранването и към манастира. Улиците са проходими в зимни условия.

В Гурково ток има в половината село. При разговора ни кмета Генка Йотова съобщи, че все още продължава работата за възстановяване на електрозахранването и в останалата част на селото, както и по разчистването на падналите клони и дървета. Улиците са почистени и са проходими при зимни условия.

В село Рашково има ток. Улиците са почистени и проходими.

Ситуацията в село Радотина още е сериозна. Кметският наместник Йовка Милева съобщи, че повече от 24 часа селото е без ток. Улиците са почистени и проходими.

Актуална информация за ситуацията в Липница, Елов дол, Боженица и Краево очаквайте на по-късен етап. Селата са сред най-тежко засегнатите, на места повече от 24 часа няма ток и мобилни комуникации.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (4) (4)
    1. добавен от: Това съм аз мога и да стоя зад думите си….. 27 Ноември, 18:51

    Това е пълна лъжа за Скравена

  • Отговори (11) (0)
    2. добавен от: 27 Ноември, 19:04

    В Боженица ток нямаше от събота вечер до днес( понеделник) 14ч. В момента пак сме без ток от около един час. " Благодарим" на Електрохолд , за превантивните грижи ! Плащайте редовно сметките и си мълчете

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (167)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete