Вторник, 23 Април 2024, 13:03

Вижте какво се случи, когато Ивайло Шопски срещна сирийски бежанец в Драгоманско (ВИДЕО)

7 Ноември 2022, 23:18
(1) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 2237 3


Материалът е изготвен преди снощното убийство на български полицай по време на изпълнение на служебния си дълг по охрана на границата от каналджии и нелегални мигранти в района на село Голям Дервент.
Проблемът с бежанския натиск в България, която е и външна граница на ЕС е изключително сериозен, както на турската граница, така и на западната граница със Сърбия. Там често по селата са забелязвани и залавяни нелегални сирийци и афганистанци, които абсолютно необезопокоявани се движат посред бял ден в малките населени места, дори и покрай АМ "Европа".
Екипът на Balkanec.bg изказва съболезнования на близките на загиналия полицай.

Почивните дни Ивайло Шопски прекара в драгоманското село Долно Ново село. След известно време в компанията на близки приятели и сред спокойствието на природата на пограничния район със Сърбия, към двора, където се е събрала компанията, се насочва млад мъж - бежанец, по неговите думи от Сирия.
Ивайло Шопски записва разговора и случилото се и го публикува на своя фейсбук профил. Сириецът не говори английски, но става ясно, че търси телефон, за да се обади на номер в Берлин.
"Ако си мислите, че живеем в нормална държава искам да ви информирам, че живеем в разграден двор", са думите на Ивайло Шопски. "Чужди хора, които не познаваме и не знаем от къде са дошли се движат навсякъде, може да влезе някой в къщата докато вас ви няма и да провери с какво разполагате", допълва още Шопски.
На сириецът е предложена вода, кафе, храна, а най-логичната и законна реакция е да се потърси съдействие от властите. Информирана е гранична полиция, която идва и арестува бежанеца.
"Много мъка има по тоя свят, обаче мен ме притеснява, че млади мъже, изоставили възрастни роднини, жени и деца, са тръгнали да завладяват и ислямизират Европа" и "Ние ги срещаме с хляб и човечност, но те какво ни мислят?", коментира създателят на НД "Бащино огнище".
Вижте още във видеото.



Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Емилия Цветанова 8 Ноември, 20:39

    Днес бяха в двора на съседите и търсеха помощ,а преди дни бяха в нашия и разбиха прозорци и врати и съответно обраха освен храната ,дрехите , одеялата и част от посудата!
    А следващия ден можем отново да бъдем изненадани!!!!!
    С две думи:
    Къде е нашата родна полиция!

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 07:58

    Дебне за превишена скорост и гуми.Имс акция.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: С лед мен потоп 4 Декември, 00:39

    В момента във всяко село има настанени по няколко групи.И в момента ги гледам как пушат опиум,ли е,хероин ли е.Ма си спят прави и приклякат.Мога и снимка да пратя в реално време.Съгледвачите им ми показват ,че ме виждат и се опитват да изплащат с кокал куче.Застанал и ми свети през пердета с някъв умрял лазер..МОЙ ДОМ МОЯ КРЕПОСТ.В ИМОТА МИ ВАЖАТ ЗАКОНИТЕ НА ЩАТИТЕ .ЧАКАЙТЕ БЕ ,НИЕ ОТ ПРОСТОЛЮДИЕТО МОЖЕ НА ТРИ СМЕНИ ДА РАБОТИМЕ А ТЕЯ СМЕШНИЦИ ДАЖЕ НЕ СЕ ПАЗЯТ.Аз и приятели ,лесно ще ги заградим тия ,ма те са с опит .Кой знае колко ,,хора,,като тях са избили в Ирак и Сирия .Иначе лесно ще го преплува с мачетето,ма ме мързи да ги копам.Тука до 1,2 денапда си ги вози човека ,щото няма да се разберем.Това не му е някое селище за дърводобив ,с което се занимава,а работа за Мъже с главно М.Тоя го раздава ,все едно семки яде .Единствено може да ме нагласят с родната милиция и да ми подхвърлят оръжие,дрога,физическа заплаха .Деба и тиняците,несапим оставили некой да им носи храна и вода и да пази Селото .БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (177)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete