Сряда, 15 Май 2024, 06:02

Включи се в "Часът на Земята" тази вечер

23 Март 2013, 14:52
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1587 0


"Часът на Земята" ще се състои днес, от 20.30 ч . до 21.30 ч. В този час ще се изгаси осветлението на публични, знакови, корпоративни сгради и паметници по света. Целта е да се покаже съпричастност към проблемите на изменението на климата и проблемите на околната среда. Организаторите призовават гражданите да се присъединят към инициативата .
Световната кампания има за цел да привлече общественото внимание върху проблемите, свързани с промените в климата и употребата на повече ресурси, отколкото човечеството може да си позволи. Крайната и цел е да подтикне хората към реални действия за опазване на планетата. Очаква се в тазгодишното издание да участват над 250 страни, повече от 7 хиляди населени места по света, десетки хиляди организации и компании, както и стотици милиони хора, коментира пред журналисти Андреас Бекман, регионален директор на WWF. По думите му за пръв път към инициативата ще се присъединят Палестина и Галапагоските острови.
България се включва за пети път в инициативата.Посланици на тазгодишната инициатива в България са актьорът Юлиан Вергов, музикантите Калин Вельов и Михаил Стефанов и финансистът Мартин Заимов. За втора поредна година кампанията е основана на глобалната платформа "Аз правя ти действаш" в YouTube и има за цел да даде възможност на хората да изразят своята загриженост за бъдещето, да провокират към реални действия, като отправят символични предизвикателства, задавайки въпроса "Какво би направил ти, за да спасиш планетата?".Отговорът е лесен включи се довечера в "Часът на Земята" ,защото заедно можем повече.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (50)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete