Петък, 3 Май 2024, 09:06

Владимир Александров: „Аз съм човек, който държи на обещанията си и ще изпълня докрай програмата си за управление“

7 Ноември 2023, 10:37
(19) (5)
Етрополе - Новини
Прочетена: 5455


Публикуваме първото интервю на Владимир Александров като кмет на Етрополе, след като спечели категорично изборите в неделя:

- Г-н Александров, поздравления за победата. Как се чувствате?
- Благодарен. Благодарен съм на съгражданите ми, че повярваха в мен и екипа ми. Благодарен съм, че всички заедно успяхме да преборим статуквото и да дадем шанс за така жадуваната промяна. Радвам се, че хората не се изплашиха, въпреки манипулациите и заплахите и гласуваха по съвест. Щастлив съм, че заедно с екипа ми ще имаме възможност да допринесем за развитието на община Етрополе и да я превърнем в по-добро място за живеене.

- Кое е първото нещо, което ще направите?
- Много са нещата и предстоят едни трудни месеци за мен и екипа ми. Първо ще се срещна с хората от бизнеса, ще изслушам техните проблеми и ще направя всичко възможно да запазя работните места на съгражданите си. Не бих искал да има миграция на бизнеса към други общини. С екипът ми ще работим за привличането на нови инвеститори и откриване на нови работни места.
Основната ни цел е, както знаете, стартирането и успешното развитие на проекта за изграждане на пречиствателна станция за чисти питейни води. Етрополци имат нужда от това и въпреки че реализацията на този проект води началото си от 90-те години на миналия век, от чешмите ни продължава да тече кална вода. Този проблем трябва да се реши.
Аз съм човек, който държи на обещанията си и ще направя всичко възможно по време на мандата си, да изпълня програмата за управление, която имаме.

- Много хора Ви подкрепиха и спечелихте със значително мнозинство пред опонента си. Как ще коментирате това?
- Община Етрополе имаше нужда от промяна и всичко го забелязваха това. Последните две години развитието на града ни беше спряло. Имах силни опоненти в надпреварата за кмет. Но имах още по-силен екип зад гърба си и гражданите ни се довериха. Постоянно бяхме сред хората, изслушвахме ги и знаехме за проблемите им. Това за мен е от съществена важност за един кмет. Той трябва да е сред хората, до тях и да ги подкрепя, да им помага.

- Какво следва оттук нататък?
- Работа, работа и пак работа. Поставил съм си много цели, които трябва да изпълня, за да осигуря по-добър начин на живот на етрополци. Трябва да се погрижим и за селата, където има проблеми с инфраструктурата, медицинското обслужване и др. Искам да развием проекти в областта на туризма, за да се прослави Етрополе и да идват повече гости в града, което е важно за местния бизнес и увеличаване на потреблението.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete