Събота, 27 Април 2024, 19:50

Владимир Александров: "Трябва да има обществена подкрепа и информираност на населението"

27 Август 2015, 14:27
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 8921 145


1.Представете се с няколко думи.

Казвам се Владимир Александров, роден съм в град Русе-1977г, от 89г. живея в гр.Етрополе. Завършил съм МГУ „Св. Иван Рилски” минен-инженер магистър, със специалност „Открит добив”, проектант втора степен по „Взривни работи”. В началото на месец октомври ми предстои дипломна защита на втора магистратура по „Корпоративен мениджмънт”. От 2011-2015г. съм общински съветник в Община Етрополе от ПП БСП, член на партията съм от 2012г. Завършил съм и Политическа академия на НПИ „Димитър Благоев” първи випуск, академия за общинска политика към Института за Социална Интеграция с подкрепата на фондация „Фридрих Еберт“,  Член на областен съвет на БСП. Семеен съм с две деца-момчета.

  2.Коя дума Ви описва най – точно като политик и като човек?
Не се имам за политик, а като човек мисля,че хората ме познават, а пък и читателите сами могат да преценят.

3.Освен Вашите професионални задължения с какво се занимавате, ако имате свободно време? Остава ли Ви такова?
Последните 3-години, отпуските ми преминават в учене и различни обучения. Имам хоби- обичам да ходя за риба с приятели.

4.Защо приехте номинацията? Кои бяха основните причини за решението Ви?
Такива решения се взимат труднo, защото всичко рефлектира върху личността и неговото семейството. За разлика от други за мен Кметския пост не е самоцел. Това ми дава определена свобода на мислене и говорене. Понякога в живота нещата не се получават по начин, по който човек си ги представя. Преди 4-години не съм мислил, че ще бъда общински съветник, а сега кандидат за Кмет, но нещата следват тяхното естествено развитие. Основна причина за решението ми!
О, повярвайте ми основната причина е голяма и се изразява в  хората, който ми имат доверие и ме подкрепят, в младия екип, който се формира  искащ нещо да се промени. Етрополе има нужда от промяна  и ние наистина има какво да дадем.
Това основателна причина ли е?  

5.Какво е удовлетворението за един млад специалист да се реализира в малък град като Етрополе?
Какво значи да се реализираш? Много хора работят- това значи ли ,че те са се реализирали- реализират потребителски кредити, за да ремонтират построеното от родителите им и да плащат с години. Така са почти всички млади хора в нашия град и аз съм един от тях.

 6.Какво накара, млад човек като Вас да избере лявата политика?
Не съм я избрал, тя мен избра. Знаете,че когато влезнах в листата за общински съветници през 2011г. не бях партиен член. Но е факт, че споделям лявоцентриските идеи, на силно административно регулиране на икономиката от държавата, защита на потребителите и по-добър достъп до образование здравеопазване и други социални дейности и тук общината трябва да има съществена роля и да поема отговорности.  

7.Към днешна дата съжалявате ли, че не станахте народен представител?
Не, не съжалявам, защото не е било цел да стана. Целта тогава беше да се покаже,че има и друга алтернатива в Етрополе различна от настоящата и хората го показаха като отидоха да гласуват. Не искам да съм скромен и ще кажа ясно,че тогава постигнахме едни от най-високите изборни резултати в София област. Факт беше,че хората имаха нужда от промяна, надявам се да го покажат и сега защото тя ПРОМЯНАТА може да бъде реална.  

8.Какво е за Вас БСП и Миков?
Нали не очаквате да кажа нещо клиширано.  През 1990г. това е била единствената управляваща партия, сега партиите в България са приблизително около 130-135. Партия на партиите, преминала през своя катарзис на развитие и Михаил Миков е председателят на НС на партията.
 
9.Изведете 5 най – сериозни проблема за Община Етрополе.
Не искам да влизам в рамката на 5-те. Това е все едно да Ви питам кои 5-пръста от двете Ви ръце са по-важни. Проблемите на града са много и повечето от тях не намират тяхното решение в годините. Проблемите са краткосрочни, средносрочни и дългосрочни. Ще говоря за дългосрочните. ГЕРБ на местно ниво ни управлява 8-години, да спечелиха доста проекти за много пари. Проблемите решени ли са,  дали пък не са си почти същите. Но на това читателите сами ще си отговорят…. За мен лично един от основните проблеми е привличането на инвестиции и създаването на работни места. Знам,че това е много трудно и трябва да се създадат  необходимите условия затова, но не е невъзможно, другите го правят. Проблем си остана и прохода „Кашана” вече слагам и „Правешкия” в това число. Дано с назначаването на новия управител на болницата  нещата потръгнат, поне от части кадровия проблем да бъде решен, но и там трябва помощ, ясни позиции и ангажименти. Проблемът с пречиствателната станция за питейни води с години не е решен. Бих казал и един краткосрочен проблем, след по-малко от седмица, нашите деца тръгват на училище, а хоризонталната маркировка по пътищата е под всякаква критика. Една пешеходна пътека няма да отговаря на необходимите изисквания, даже липсват такива. Ще спра до тук защото проблемите са наистина много.

10.Какви конкретни идеи имате за Етрополе?
Помислете, идеите сами по себе си може да са достатъчно много и различни, идеи има всеки мислещ човек. Аз лично мога да искам общината да има своя пътно строителна техника,сама да поддържа пътищата в общината, речните корита и т.н. Да не забравяме, че имаме и такова училище ПГ „Тодор Пеев”, на което почти никой не помага да се развива и привлича ученици. Но в крайна сметка дали хората искат това, някой  допитва ли се  до  гражданите на Етрополе, какво искат те!
Не вярвам да са искали 5 футболни игрища. Давам пример с центъра на града.  Хора харесва ли ВИ? Защо точно сега и то тази част решиха да правят, а как е решен проблема с отвеждане на повърхностните води, защо няма нито едно хидротехническо съоръжение в новата част? Центъра е един и проекта трябва да е един и то съобразен с цялата архитектурна визия на града.  
"ОК” – правете го на етапи, но се съобразявайте, не се самозабравяйте.
 Преди всичко каквото и да се реши да се прави, трябва да има обществена подкрепа и информираност на населението за намеренията на общината.

 11. Какво предвиждате за младежите в града? Какво бихте им предложили?
Този въпрос е сходен с предния.
Защо аз да предлагам, те трябва да кажат какво искат. Моето мнение може да се разминава с техните желания. Преди всичко трябва да има говорене. Разполагаме с определен размер  финансови средства, спираме се на определени задачи класифицирани по приоритети. Едни искат спорт, а други културни изяви, младежки клубове и т.н. Знам ,че решенията няма да са лесни, но това е пътя- говорене и баланс всички са еднакво важни.  

12.На какво ще заложите в предизборната кампания?
Бъркате ме с други хора, не обичам хазарта и не си падам по залозите!

13. Как очаквате да завърши предизборната надпревара?
Когато завърши ще Ви кажа. А как ще свърши ще решат гражданите на Етрополе.  

14.До колко познавате Вашите опоненти? 
Не бих казал ,че ги познавам.

15. Какво е за Вас кметското място?
Преди всичко отговорност и в крайна сметка едно място, което е достойно да заеме всеки гражданин в общината стига да го изберат и то честно.
 
16.Кое ще е първото нещо, с което бихте се захванали ако днес седнете на кметския стол за един час?
Кое ще е първото нещо ли?
Знаете ли…. - мисля,че въздухът там се е позастоял! Ще отворя широко прозорците да се проветри, има  нужда!

17.Каква е Вашата житейска философия?
За да се разбереш с някой, трябва да си такъв с какъвто общуваш. Вие изберете какви да сте!
 
18.Каква е мечтата на един кандидат – кмет?
Да запазиш това което е постигнато с годините, да го съхраниш и най-важното да го надградиш! Да виждаш повече усмивки по лицата на хората.

19.Ако не спечелите кметската битка, с какво ще продължите да се занимавате?
С това, с което съм се занимавал и до сега, но за политиката ще помисля.
 
20.Какво е лично за Вас Етрополе?
Градът в който живея, градът на моите деца,защото тук са родени и градът, в който са погребани баща ми,баба ми и дядо ми.

Благодаря Ви за интервюто!
Пожелавам на останалите кандидати успех на изборите!

Източник: balkanec.bg

Коментари (145)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Август, 14:59

    Успех, приятелю!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Август, 15:02

    БРАВО ВЛАДИ! УСПЕХ!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 27 Август, 15:04

    Най-достойния, успех!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 27 Август, 15:05

    Най-добрия кандидат!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 27 Август, 15:05

    Браво, чист въздух /чистка/ трябва ! Успех Влади!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 27 Август, 15:07

    Русе :D :?: :!:

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 27 Август, 15:11

    сега е момента да имаме кадърен кмет

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 27 Август, 15:18

    Гордея се с теб сине! Знам, че никога няма да измениш на принципите си!!!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 27 Август, 15:30

    УСПЕХ!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 27 Август, 15:41

    Успех Влади

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete