Петък, 26 Април 2024, 20:00

ВМЗ-Сопот плащали 4500 лeва наем за къща на бившия областен управител на БСП

17 Септември 2022, 14:22
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2257 13


ВМЗ-Сопот плащали 4500 лeва наем за къща на назначен от Нинова директор, съобщи Държавната консолидационна компания, под чиято шапка е предприятието. Става въпрос за Иван Иванов, който е живял в луксозна къща в Хисаря.

Договорът за наем е сключен по негово разпореждане и с изисквания за локацията и условията на недвижимия имот. Досега представителите на ръководството на ВМЗ, които не разполагат с жилище в района, са използвали апартамент в центъра на Карлово. Той е нает от предприятието срещу месечен наем от 250 лева. При встъпването си в длъжност, въпреки че апартаментът е бил свободен, Иван Иванов наема за сметка на ВМЗ самостоятелна къща в Хисаря с площ от 152 кв. м. Имотът разполага и със собствено барбекю с площ 16 кв.м.

Изглежда водещо при избора е била близостта до минералната вода на Хисаря. По-близките населени места като Сопот и Карлово не са отговорили на нуждите на предходния изпълнителен директор. На годишна база разходите за бюджета на ВМЗ за избраното жилище възлизат на 54 000 лева, коментират от ДКК.

В периода преди да бъде наета къщата, изискването на бившия изпълнителен директор Иван Иванов е било всеки ден шофьор с кола на ВМЗ да пътува от Сопот, за да го вземе от София. Същият курс се е повтарял и всеки следобед, след края на работното време. Осреднено всеки ден служебен автомобил е изминавал над 500 км изцяло за сметка на завода. Той трябвало да транспортира изпълнителния директор Иван Иванов до работното му място.

В резултат на проверката стават ясни и още няколко решения на Иванов, които ощетяват значително бюджета на ВМЗ, посочват от ДКК.
Предишното ръководство е назначавало хора с клауза в договора за обезщетение от 6 заплати при предсрочното прекратяване. В последните си дни на поста Иван Иванов започва да освобождава служители, като изплатените обезщетения приближават 100 000 лв.

Това е пореден скандал в държавния завод – от месеци бивши и настоящи шефове се обвиняват взаимно в различни нарушения. Преди да бъде назначен от Нинова във ВМЗ, Иван Иванов беше областен управител на София-област от квотата на БСП.



Източник: https://gospodari.com/

Коментари (13)

  • Отговори (12) (1)
    1. добавен от: Анонимен 17 Септември, 14:53

    На крадливата Курнела Техноимпексова всички приближени са като нея.

  • Отговори (12) (2)
    2. добавен от: Анонимен 17 Септември, 14:54

    докопа ли се комунист до властта гледай кво става

    • (2) (6)
      1. добавен от: Анонимен 18 Септември, 10:43

      Вероятно се мислиш за остроумен,въпреки глупостта ти. Комунистите, поне истинските, бяха работливи хора, с ценностна система и така изучиха и възпитаха децата си, че няма как да пропаднат. А всички останали "комунисти" роиха десетки партии, някой от които смешни, но всички крадливи. Та за кой комунисти говориш?

    • (3) (0)
      2. добавен от: Анонимен 18 Септември, 10:44

      Извинявай...кои....

  • Отговори (3) (4)
    3. добавен от: Анонимен 17 Септември, 15:05

    Да кажат колко пари е бил ПР-а в областта

  • Отговори (9) (1)
    4. добавен от: Анонимен 17 Септември, 15:53

    Този бивш началник "Личен състав" на министерството на отбраната ,когато беше назначен за областен управител на София-област,написахме с колеги какъв "авторитет" ни е пробутала Курнелия,но всичко мина и замина!Кучетата си лаят ,кервана си върви,пообиколи кметовете,ядоха и пиха и се веселиха.Сега пак ги изберете и да не забравите верните приятели на човките-дебеловратия кралев,"красавицата" по туризма,мето гложенски,и обезателно видния банкянски хайдук!

  • Отговори (9) (0)
    5. добавен от: Анонимен 17 Септември, 20:07

    Безсрамници! Много са такива алчни до безобразие на гърба на бедния народ!

  • Отговори (6) (2)
    6. добавен от: Анонимен 17 Септември, 20:08

    Дадат им власт и се самозабравят! Никакво гласуване! Не на системата!

  • Отговори (2) (0)
    7. добавен от: Анонимен 18 Септември, 07:14

    И в Етрополе, БСП си„ чинат” парите

  • Отговори (2) (1)
    8. добавен от: Анонимен 18 Септември, 09:02

    бесило за корнела и тоз идииот

  • Отговори (5) (2)
    9. добавен от: Анонимен 18 Септември, 09:25

    БСП винаги е в окото на урагана, защото са удобния виновен.България така и не разгледа парите на прехода. За всичко бяха обвинени комунистите и ДС. Аз мога да ви изброя имотите на всички "заслужили" СДС-ари, като почна от къщата,с 4 метрова бетонна ограда на Костов в Драгалевци, мина през къщата на Христо Бисеров, която още на времето струваше колкото 10 от продадените от СДС завода и стигна до водача на МПС и диджей в Перник, Спас Русев, който живее до двореца на Кралицата в Лондон. Вероятно трябва да спомена и една тъпа но напориста дама, чрез чиято партия Царя влезе в политиката и на дамата бе подарен имот за 22 милиона/при това културен паметник/, кото сега струва поне 50 милиона.Това не значи, че постъпката на този човек, не е безобразие и трябва да си плати тези пари.

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 19 Септември, 14:39

      БСП-БКП не е удобния а истинския виновен и тези които изброи са все техни бивши съпартийци и псета от ДС. Докато не се извърши лустрация и да се забрани със закон БСП-БКП,на членовете и на техните наследници да се забрани достъп до власта,за минимум 100 години,ние няма да се оправим.

  • Отговори (4) (0)
    10. добавен от: Анонимен 21 Септември, 17:16

    Възмутително и нагло. Какъв ли експерт е този чичак, че са ескортират всеки ден до София?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete