Петък, 3 Май 2024, 14:15

Внимание! КАТ прави масирани проверки за винетки и дрога

4 Юни 2012, 15:02
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 977 0


България се включва в мащабната европейска акция, която е обявена за борба с алкохола и дрогата,  употребени от шофьорите,преди да седнат зад волана. Масирани проверки започнаха от днес в цялата страна. Спрените шофьори ще бъдат проверявани носят ли в себе си наркотични вещества, пили ли са и ако са чисти по тези показатели, за всеки случай ще бъде проверявана валидността на винетките им.
Акцията за винетки си е чисто българско приложение и съвпада с наскоро направеното откритие, че мнозина карат с фалшиви стикери. Фалшивите стикери пък се произвеждали и разпространявали от група военни и ченгета, стана ясно по-късно, когато полицията хукна да дири разпространителите и намери врага буквално под леглото си. Притежатели на коли вече се запасявали с банкноти, за да предотвратят взимането на точки от талоните им и разкарване по плащане на актовете. На несведущите ще припомним, че горди полицаи отказаха да вземат предложените им четири петолевки и съставиха акт на шофьор, който беше натъпкал в колата си 400 кокошки.
Целта на акцията била шофьорите да осъзнаят грешката си, ако карат пияни или дрогирани и да се поправят. Това звучи твърде наивно за българските условия, където никой не се интересува от превенция и прави обратното. У нас има лауреати, които над 20 пъти са залавяни да карат с над 1 промил алкохол в кръвта и продължават да летят като джигити по пътищата. Много от добросъвестните шофьори смятали акцията за безсмислена, ако на пияните ще се чете морал с цел да се осъзнаят. Те пледират за строги законови мерки. Едно отнемане на книжка дори за половин година имало според тях много по-голям ефект от лекциите и забележките на десет полицаи по един час на ден.


Източник: www.skandalno.net

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete