Неделя, 5 Май 2024, 01:11

Внимание: очакват се значителни валежи в Драгоман и Средногорието

16 Юни 2023, 06:50
(1) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 740 2


През нощта срещу петък на много повече места над Западна и Северозападна България се очакват интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури. Остава висок рискът от наводнения и кални свлачища, предупреждават от Meteo Balkans.
Около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, предимно в планинските райони от Западна и Южна България, a по-късно през деня и над Северозападния и Централния Предбалкан ще паднат значителни валежи, придружени от гръмотевична дейност. Задават се условия и за градушки, а бурите ще имат потенциал да предизвикат и локални наводнения. Очакваните сумарни количества на валежите ще достигнат до 50-60 л/кв. м., а на места в района на Драгоман, Родопската област, Средногорието, Северозападния и Централния Предбалкан – до 50-120/кв. м.
От Община Драгоман се обръщат към жителите града и селата - бъдете внимателни и при усложняване на обстановката и възникване на кризисни ситуации незабавно сигнализирайте на тел. 112 или тел. 0879103418 - дежурен по общински съвет за сигурност.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Иван Петров 16 Юни, 10:12

    Като знаят какво ни чака,всички по общини да съставят денонощни дежурни екипи от полиция, пожарна и община ,които да следят за ситуацията и спокойствието на хората, а не като досега институциите да са винаги неподготвени и изненадани.

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Юни, 10:20

    И в Драгоман е занемарено всичко. И по пътищата няма ,,канафки"и стават малки реки.Няма места на отводняване,,малки мостчета"и водата отнася направо пътя,,асфалта".Хубава работа,ама българска.Уоравляват ни смотаняци, зада слушат!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete