Петък, 10 Май 2024, 22:47

Вокална група "Пей сърце" бе удостоена с 4 приза от фестивал в Кюстендил

12 Септември 2016, 13:03
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2060 27


През изминалия уикенд  (10 и 11 септември) гр. Кюстендил бе домакин на 10-ти издание на Националния фестивал на шлагерната и градска песен „Пей сърце”. На сцената на читалище „Братство 1869” се качиха близо 600 участници от 41 състава от цялата страна – София, Плевен, Русе, Петрич, Кюстендил и др. Те бяха оценявани от престижно жури с председател проф. Панайот Панайотов, музиковед и преподавател в СУ "Климент Охридски" и Американския университет в Благоевград, а сред членовете бяха Бони Милчева и представител от Германия.
 
Ботевград бе достойно представен от вокална група за стари градски песни „Пей сърце” с ръководител Богдана Георгиева. Групата участва за втора година във фестивала, а на тазгодишното издание получи 4 приза за отличното си участие в категориите: стара градска песен, авторска песен, дует в изпълнение на Стоян Димитров и Богдана Георгиева и най-добър инструменталист в лицето на Павел Топалов.
 

През последните години организаторите на културното събитие се стремят да разширят рамките на фестивала и той да стане международен. Тази година имаше участие на състави от два македонски града. Едната група – от гр. Щип, взриви публиката със своите изпълнения и спечели специалната награда на журито. От своя страна, македонците се впечатлили от групата от Ботевград и след проявен интерес от тяхна страна, двата състава разменили координати за бъдещи контакти и гостувания.
 
„През цялото време залата бе препълнена. Гостите се наслаждаваха на пъстра гама от песни”, заяви г-жа Богдана Георгиева.
 
Вокална група „Пей сърце” за пореден път представя достойно града с отличните си изпълнения и участието в културни прояви. В събота (17 септември) съставът ще участва във фестивал във Враца.

Източник: balkanec.bg

Коментари (27)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Септември, 14:43

    Ясно онези колко са били добри., тези баби не е ли време да спрат да се харчат пари.

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 12 Септември, 16:01

    Браво на ПГ"Пей сърце",винаги се представят добре.Пожелавам и в бъдеще да постигат високи успехи ,да бъдат все така борбени!Живи и здрави бъдете. К.Танева

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Dimitrina NINOVA, PIANIST 12 Септември, 16:37

    Първо -искам да изкажа моите най-сърдечни поздравления към група ,,Пей сърце" и да ги поздравя за успехите, които са постигнали! Изключително явление, за малкия ни град, за самодейността и за българската, стара градска песен. Много комплименти и професионални поздравления заслужава Госпожа Богдана Георгиева, която с такъв ентусиазъм и всеотдаен труд работи през последните години и представя града ни на много фестивали, с участието на толкова различни и добри ансамбли от страната и от чужбина. Поздравления за всички участници в групата, певците, акордеониста и пожелавам все такъв оптимизъм и ентусиазъм занапред!

    Второ-отново се възмущавам от Балканец и липсата на цензура.Подобни изказвания, като номер 1, са недопустими, неуважителни и най-малкото-невъзпитани. Моля, редакцията да вземе съответните мерки, защото когато човек не си поставя името в своето изказване и ръси неверни фрази, особено за пари, трябва да се пресече веднага. КОЙ точно харчи и КАКВИ пари??? За какви баби става въпрос??? Аз живея в Америка и творя тук, работила съм с хора от най-различни възрасти,които пеят, танцуват, свирят.НИКОЙ не си позволява да обиди някого ,на тема възраст. Това е НЕПОЧТИТЕЛНО и НЕЧОВЕШКО! Живеем в 21-ви век, време е да разберем, че човек твори доживотно! Никой няма право да казва на такива всеотдайни творци, като хористи, инструменталисти и т.н., в областта на самодейността, до кога и как да показват творчеството си.

    Още веднъж-ПОЗДРАВЛЕНИЯ на група ,,Пей сърце" и на нейната ръководителка! Пожелавам ви още много, много дълги години изяви и внасяне на оптимистична вълна в нашето скромно ежедневие. Браво!!!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 12 Септември, 17:49

    Балканец- другото име на комунистите и доносниците от ДС.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 12 Септември, 17:55

    Не разбирам за какво говори номер 5, но както и да е, мислех, че е време да се откажем навсякъде да намесваме политиката.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 12 Септември, 17:58

    Дами и господа, призовавам-ако нямате какво да кажете, по-добре да не коментирате, а......? Нито номер 1 , нито номер 5 са в час. Браво на единственото културно изказване, което си има и име на автора, госпожа Нинова. Поздравления за всички участници от ,,Пей сърце"! Пожелавам им много бъдещи успехи!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Радка Микова 12 Септември, 17:59

    Поздравления за група "Пей сърце " ! Винаги съм се радвала на ентусиазма на хората,които правят другите щастливи и то го правят от сърце за свое и за удоволствието на всички свои почитатели ! Те не го правят с парите на хора като №1 или мен,ако разчитаха на това нямаше да има самодейност,нямаше да има култура,а само негативни,озлобени и непочтени личности,които вместо да се радват на успехите на отделни хора и състави,които показват,че го има Ботевград,непрекъснато се чудят как да опорочат красивото в и без това напрегнатият ни живот ! Аз много пъти съм се питала,защо след като искаш да напишеш нещо не напишеш и своето име ?! Наистина " Балканец "може да помисли върху това ! Харесвам Ви,но когато поискам да разбера какво става в моят град и се изкуша да чета коментарите,не само,че се възмущавам и срамувам от някои от тях,но и се питам Вие,господа,от" Балканец ",не се ли обиждате от факта,какви хора влизат в сайта Ви ?! Наистина всеки има право да изкаже своето мнение,но защо анонимно ?! Дори и новините Ви в повечето случаи са анонимни,използвате инициали,за да ни съобщите за станало събитие,например шофьор с еди колко си промила алкохол и име С.Т.например. И все пак,отново поздравления за група " Пей сърце " и нейният ръководител ! Поздравления за всички състави от нашата Община ! Пожелавам ви много здраве и успехи,прославяйте нашият град,радвайте нас и всички почитатели на българското творчество ! Приятна понеделник вечер !

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 12 Септември, 18:01

    Винаги се радвам на участията на нашата мила група за стари градски песни, ,,Пей сърце". Браво за успехите на този фестивал! пожелавам здраве на всички от групата!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 12 Септември, 18:12

    Какво здраве пожелаваш! Пожелай нормален кмет, който да не закрива болницата и града!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (230)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete