Четвъртък, 19 Септември 2024, 19:40

Волейболен турнир в Драгоман "Купата на кмета" 2024 и официално откриване на ВК ДРАГОМАН; Кой е победителят в турнира, чийто старт даде Любо Ганев?

17 Септември, 14:30
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 326 0


Драгоман стана домакин на същински волейболен спектакъл – двудневният волейболен турнир  „Купата на кмета“ 2024, който се проведе на 14-ти и 15-ти септември в Спортната зала.

 

Сърцата игра на волейболистките от всички клубове - ВК ДРАГОМАН, ВК ЦСКА, ВК СЛАВИЯ, ВК ЛЕВСКИ, ентусиазирана публика, отлични условия в Спортната зала и невероятна атмосфера!

 

Лицето на българския волейбол и председател на Българската федерация по волейбол - Любомир Ганев даде старт на първия домакински волейболен турнир "Купата на кмета"2024!


Сред официалните гости на откриването бяха още: Петър Кънев - председател на Комисията па икономическа политика и иновации към Народното събрание, както и председател на Националната волейболна Демакс лига, Фарзат Золгхадри - треньор на Националния ни отбор по таекуондо, Младен Маринов - депутат от Софийска област.


Преди началото на турнира бе отслужен тържествен водосвет. В приветствието си към всички присъстващи на мащабното спортно събитие в залата, кметът Андрей Иванов заяви:


"За мен е огромна чест, че в тази зала се намира една цяла плеяда от български звезди във волейбола!

Едно голямо начинание започваме днес - на Кръстовден, а именно стартирането на големия проект ВК Драгоман 2024!

Уважаеми момичета от ВК Драгоман, предстои ви да играете с най-добрите - част от тях са в залата ни! Ще ви е трудно, но вярвам че ще се справите! В наше лице и в лицето на община Драгоман и на Общинския съвет, ще имате пълна подкрепа!

Искам да благодаря на г-н Любо Ганев затова, че подкрепи създаването на ВК Драгоман и че гарантира, че ще продължи да подкрепя клуба!

Желая ви успех, момичета и Купата на кмета много бих искал да остане в Драгоман!"

 

При изключително оспорвана и интригуваща игра премина първият мач на ВК Драгоман с отбора на ВК Славия. След равенство в първите четири гейма и последвалият таймбрек, волейболистките на гостуващия Славия победиха.


Победа извоюваха и момичетата на ВК ЦСКА и ВК ЛЕВСКИ, с които ВК ДРАГОМАН игра срещите на 15-ти септември. 


"Купата на кмета", която бе специално изработена за първото издание на Волейболния турнир, спечели ВК Левски. Кметът Андрей Иванов връчи наградата на капитана на тима.


От името на ВК Драгоман, президентката на клуба - Филка Стоянова, подари 3 торти - на ВК Левски, на ВК Драгоман и на Община Драгоман, като съорганизатор на турнира. Тортите са с емблемата на ВК Драгоман - зеления дракон. Тениски, анцузи, суитшъри, чаши, кърпи, значки и др. предмети с емблемата на ВК ДРАГОМАН, бяха изложени на специалния щанд на Фен клуба, който бе разположен във фоайето на Спортна зала Драгоман.


В края на първия ден от волейболния турнир официално бе открит ВК ДРАГОМАН. Лентата прерязаха кметът на общината - Андрей Иванов, Любо Ганев и президентката на клуба - Филка Стоянова.


От името на община Драгоман, кметът Андрей Иванов връчи подарък на специалния гост - Любо Ганев - картина с водни лилии - един от символите на Драгоман.


Община Драгоман благодари на участниците в турнира, който премина при отлична организация и на изключително високо професионално ниво, според оценката и на самия Любомир Ганев - президент на Българската федерация по волейбол!

 

 



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (249)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete