Събота, 18 Май 2024, 11:07

Войната в Украйна през погледа на бежанците (ВИДЕО – 1-ва част)

31 Март 2022, 00:04
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2891 135


Тя е Аделина Искиева, на 36 години, от Украйна. Майка на 6-годишно момче, която с детето си преди повече от 3 седмици успява да се спаси от войната в Украйна и намира убежище тук, в България, в Ботевградска община. Настанена е с детето си в къща в с. Врачеш.
Ето нейният разказ пред камерата на „Балканец“ за случващото се в родната Украйна:
„Всеки ден поддържаме връзка с моето семейство, което остана в Киев. Там са мъжът ми, мама, брат ми, племенници ми. В Харков ситуацията е ужасна.
В Киев ни обстрелват с ракети, избиват нашата ПВО /противовъздушна отбрана/. Обстрелват се всякакви цели - детски градини, болници; стрелят по мирни жители, деца, старци. Много деца загинаха и възрастни хора. Непонятно ми е защо??? Причината за тази война?!? За 20 минути трябваше да си съберем багажа и да напуснем дома. Казахме на сина ми, че у нас е война, че Русия ни нападна, но максимално тактично гледам да му обясня ситуацията. В началото той чу изстрелите. Аз му обяснявам, че трябва да се браним и да защитаваме нашата земя.“
На въпрос на „Балканец“ свързан с тиражираната информация, че Отрядът за специални операции "Азов", на който се приписват неонацистки убеждения, бомбардира украински обекти с цел да бъдат приписани атаките на Русия, Аделина отговори следното:
„Не, Азов защитава нашата територия и помага на мирните жители. Той е подчинен на президента на Украйна и на нашите военни. Това, което се разпространява е лъжа, това не е истина, фалшиви новини! Азовските отряди защитават родината.
Аз съм рускоезична и от 12 години съм в столицата Киев – рускоезичен град и Ви уверявам, че никога, в нито един момент не е имало нацизъм или фашизъм в Украйна!“




Източник: balkanec.bg

Коментари (135)

  • Отговори (13) (21)
    1. добавен от: Анонимен 31 Март, 01:30

    A така, какво стана?Къде са всичките гласни русофили сега да ви видя каква простотия ще измислите да извините Путкин?!

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (12) (15)
      2. добавен от: Анонимен 31 Март, 09:22

      Много хубаво интервю! Браво на репортерката, че ни показва истината, идваща от украинска майка, намерила подслон за детето си.

    • (8) (15)
      3. добавен от: Анонимен 31 Март, 12:26

      Слава на Русия ! Z !

    • (12) (9)
      4. добавен от: Анонимен 31 Март, 13:09

      И какво и е славното на Русия! Че са агресори ли?

    • (8) (12)
      5. добавен от: Анонимен 31 Март, 14:27

      Когато си прост и се поддаваш на амереканска манипулация ядеш бой и ревеш ! Слава на Русия ! Z !

    • 6.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • 7.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (3) (8)
      8. добавен от: Анонимен 1 Април, 10:31

      Тази си личи че е тъпа курва

    • (7) (3)
      9. добавен от: Анонимен 1 Април, 11:29

      И по какво личи, мухльо? Ако застанеш до нея, ще те помисли, че си циганин, толкова си грозен и дрипав.

    • (6) (8)
      10. добавен от: Анонимен 1 Април, 11:34

      Поръчкова статия. Тази въобще не ми прилича на бежанка. Командировани са такива от азовците по цял свят та стигнаха и до Врачеш. Кога пристигна, кога се устрои, намери време да се накипри и даде интервю. Не бъдете наивни!!!

    • (5) (8)
      11. добавен от: Анонимен 1 Април, 13:42

      Е заради такива овце са стигнали до тука да се ежат на Русия :)

    • (5) (8)
      12. добавен от: Анонимен 1 Април, 13:44

      Тази си личи че е много ама много тъпа курва !

  • Отговори (19) (17)
    2. добавен от: Анонимен 31 Март, 07:18

    Нещо за запалените на 02„05.2015г. в Одеса?
    За осемгодишния обстрел на сепаратистките области?
    Тия 40 лева на ден без да работиш на ден трябва да се заслужат.
    четиричленно семейство с двама работещи в Епиците получават колкото тях, но украинците не са виновни.

    • (15) (12)
      1. добавен от: Анонимен 31 Март, 08:04

      Ти не разбра ли, че тези пари ги взема хотелиера а не бежанеца. Много сте прости.

    • 2.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (16) (7)
      3. добавен от: Анонимен 31 Март, 09:32

      Само тъп, прост и ограничен българин може да нарича една жена курва и проститутка. Не забравяй, че причисляваш и майка си към тази категория.

    • 4.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (31) (14)
    3. добавен от: Анонимен 31 Март, 07:56

    Предполага се,че журналистите трябва да дават проверена информация, защото оставам с впечатление, че нашата е или много състрадателна, или много глупава. Най тежко във война е за обикновените хора и имат моето пълно състрадание, но крушата си има опашка. След тази изповед, дамата трябваше да бъде попитана.. . Вярно ли един милион фашисти, не знайно и за Украинците откъде се пръкнаха правят луди 30 милиона Украинци? Как се наричат двете главни улици в Киев? Според Конституция в Украйна има два официални езика. 12 милиона Руснаци не знаят Украински, не го знаят и половината Украинци, като например съпругата ми, Украинка, за разлика от тази дама и която си купува храна на Англииски, за да не бъде ругана. На какъв език записва детето си в детска градина и училище? В Украйна се възроди професия изчезнала средните векове...просбописец на Украински. На какъв език подава молба за работа и какъв е шанса и, след като е Рускиня? Има ли печатница, която да издаде книга на Руски.. при население около 30милиона от които 12 милиона Руснаци Циганите в България се ползват с десет пъти повече толерантност о Руснаците там, които са изградили тази страна.Руските градове Донецк Луганск и Харков, произвеждат 2/3 от БВТ на Украйна и има над 30 Университета, в които преподаването на Руски е неприемливо. Моята съпричастност отново, към тази "тьотка", но хайде да си разкажем цялата истина. С обич към Украинските хора. Изродите са под 5%, но те провеждат или провеждаха националната им политика.

    • (12) (15)
      1. добавен от: Анонимен 31 Март, 09:37

      Чичо Манчо пак започна за двете улици. Знаеш ли, че в Етрополе всичките им улици са партизански? И какво от това? Всички в Украйна говорят на руски и "руснаците не ползвали с толерантност"!!!

    • (10) (13)
      2. добавен от: Анонимен 31 Март, 10:21

      Чияа ти Манчо приема ДУХАНЕ от твоя страна на Руски, Украински , или други езици. Ще те разбере на всички.

    • (10) (12)
      3. добавен от: Анонимен 31 Март, 10:22

      Кога цървул нещавен си бил в Украйна, та знаеш на какъв език говорят?

    • (8) (11)
      4. добавен от: Анонимен 31 Март, 10:46

      Ходил е,ходил е. По профсюзна линия през 70-те с влака на дружбата. влака има половин час престой и циганки предлагат "конфети" на Руски.

  • Отговори (11) (1)
    4. добавен от: Анонимен 31 Март, 08:31

    Какво значение има кой ги взима тия 40 лева,въпросът е откъде се взимат за да се дадат,от лекарите,учителите,военните,пенсионерите...........

    • (10) (6)
      1. добавен от: Анонимен 31 Март, 11:14

      На въпроса има отговор. Не идват от твоя или от друг български джоб. Идват от европейски пари.Преведени по оперативна програма специално за бежанската вълна.Които ти нямаме добавен един цент.Нито сме допринесли с нещо. Ей така, за да не ги боли дъртите русофили че им се е откъснал лев от дрипавия джоб, в който ги остави Крусчов на времето и сега реват като се дават пари на всички но но и на тях, въпреки че не са заслужили, и не гладуват, щом имат пари да пишат простотии онлайн

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (17) (10)
    6. добавен от: Анонимен 31 Март, 08:55

    Не се ли срамувате от просташките подмятания, към тази жена. Голяма простотия цари в тази Околия. Но нека и власт имащите разберат, че едностранното представяне на нещата води до недоверие.

  • Отговори (25) (11)
    7. добавен от: Анонимен 31 Март, 09:22

    В Киев, по времето на Порошенко двете главни улици бяха наименувани на Шухевич и Бандера и ако Шухевич е обикновен фашист,командир на СС- бригадата съставена от Украинци, то Бандера е луд в буквалния и преносен смисъл националист, без да е стъпвал в Киев. Галициец-тогава в Австо-Унгария, той отрано създава своя организация, с доста нясни национални, но жестоки методи. Първоначално избива полски интелигенти, включително и Вътрешния Министър. Така получава първата си смъртна присъда. Продължава с избиването на Словенци и Унгарци, получава задочни смъртни присъди. Еврейте ги избива без националност. С настъпването на Германските войски, той ги посреща с 4000 избити и увесени по дървета и стълбове Руснаци. Това стъписва дори Германците и те го затварят в Полски концлагер. Едновременно се сдобива и със смъртни присъди от Украинска и Руска страна. След изтласкването на Германците, той организира партизанско движение зад гърба на Руснаците, като избива и изгаря цели села и така до 1049 година когато емигрира в Германия. Не желан от Германците, той всяка година сменя местоживеенето си докато е убит 1959 г, в Мюнхен от Руски агенти. Що за хора трябва да са Украинските управляващи, за да го провъзгласят за Герой на Украйна. Постъпват протести от над 40 държави, фклщчително Франция и САЩ-зверствата му са нарицателни в цяла Европа. Повече за тези "герои" на Украйна няма да ви пиша. Изненадващо е обаче дори за самите Украинци, създаването на десетки паравоенни организации , под знамеъо на Бандера и Шухевич, които открито се саморазправят с Руското население. Батальона "Азов" е само един от десетките. Той получава популярност защото действа в Луганска и Донецка области. Крушата си има опашка. Сега Украинците предлагат много повече, отколкото преди месец им поискаха Руснаците. НА КАКВА ЦЕНА и за двете държави?

    • (13) (19)
      1. добавен от: Анонимен 31 Март, 09:44

      По времето на Виктор Юшченко (2010 г.) Степан Бандера е признат посмъртно за Герой на Украйна. Паметници на Бандера има в 23 градове и села. Сега се опитват и отряда "Азов" да го причислят към нацистите, но тези отряди бранят родината си от нашественици, в случая от вероломното нападение на Русия и Путин.

    • (11) (8)
      2. добавен от: Анонимен 31 Март, 09:54

      КГБ-то е действало точно и прецизно още от 1959 година. Избивало е недобните и които се противопоставят на Русия, както действат и сега. Тровят, стрелят, затварят в концлагери.

    • (20) (11)
      3. добавен от: Анонимен 31 Март, 09:56

      ТЪПАК! Под напора на всички Европейски страни и много други, "Геройството" му бе отменено. А "Азовци" избиваха мирното население на Юго-Изток от Дон, още от 2014 година и са един от основните аргументи на Путин да почне войната. Всеки има право на мнение, но когато е тъп и невеж, е по-хубаво да замълчи.

    • (12) (12)
      4. добавен от: Анонимен 31 Март, 10:09

      С обиди действа човек, който не може какво друго да каже. Путин #2!!! С комунистически опорки и открити лъжи!

    • (11) (11)
      5. добавен от: Анонимен 31 Март, 10:26

      А бе селски. Ако този човек няма какво та каже, плашат ме твоите знания.

    • (11) (11)
      6. добавен от: Анонимен 31 Март, 11:20

      Чичо Манчо и неговият отряд отново стъпват в съчинения свободен текст.С всяка следваща соната която изписваш по повод войната в Украйна, все по-сигурен ставам че имаш руски фетиш. Или си руска подлога, и някой ти плаща та организираш такава дезинформационна кампания тук, или го правиш напук защото си дърт русофил,и ти е жално за "доброто старо време" когато руските инжинери не можеха да сглобят качествена кола, за това копират италианците, обаче вместо с лек метал, с желязо, за да върви и да харчи колкото танк

    • (12) (10)
      7. добавен от: Анонимен 31 Март, 11:38

      6/ Ти бая прост ще дойдеш. Какво изобщо искаш да кажеш. Човека пише реални неща без да взема страна, но за теб реалните са Русофилски. Е то трябва да има и тъпи.

    • (10) (11)
      8. добавен от: Анонимен 31 Март, 11:46

      Реалните неща ги говори жената във видеото,която е живяла там и преживяла ужасите на войната до преди дни. Чичо ти Манчо и ти негов кадровик, говорите собствени истини, нямащи много общо с реалният живот.Много ясно взимате страна, защото коментирате само и единствено по новини относно войната в Украйна.Не си мислете че сте тарикати, и никой не ви забелязва действията.Той чичо ти Манчо за това пише от чужбина по Ботевградските новинарски сайтове.

    • (8) (9)
      9. добавен от: Анонимен 31 Март, 19:41

      Чича ти Манчо е толкова над теб в интелектуално отношение, че не си в състояние дори да разбереш какво ти казва.

    • (5) (8)
      10. добавен от: Анонимен 1 Април, 05:02

      Ошмуления. Защо мислиш че като споменаваш някои имена, та се изравняваш с тях. Та ти си прост като гуменяк.

  • Отговори (10) (4)
    8. добавен от: Но комент 31 Март, 09:33

    https://m.youtube.com/watch?v=4I3X3dLIoOM&noapp=1&bpctr=1647901153

  • Отговори (24) (11)
    9. добавен от: Анонимен 31 Март, 09:49

    Или, Руснаците искаха от Украйна три неща.Неучастие във военни блокове. Относителна автономия за Луганска и Донецки области, след проведен референдум, но в рамките на Украйна. Признаване Крим за Руска територия./ В края на крайщата Петър !-ви е създал две военни Руски бази-Крим и Петропавлвск. Сега по предложение на самата Украйна, те получават много повече, плюс загуба на достъп до Азовско море. Пак ще попитам НА КАКВА ЦЕНА и за двете страни? Още месец война и щяха да загубят и достъп до Черно море, а цялата Украйнска армия е заградена между Донецк, Луганск и Мариупол и е готова да се предаде. Смешни са лозунгите за Украинските победи. Това въобще не ме радва, но нека хората знаят истинната. А, изпратената от Словения С-300 бе унищожена същата нощ. Това щеше да последва и нашата, ако беше изпратена. Малко хора си дават сметка, че Путин смаза икономически цяла Европа, която реши да смаже него. Не се радвам. Само двама идиоти се радват, Сенилния Американец, който сега ще превъоръжи Европа за милиарди и "нещото" с удивителните, в другия сайт. Мисля, че тепърва предстои злорадство и от Путин.

    • (12) (21)
      1. добавен от: Анонимен 31 Март, 10:03

      Откъде накъде руснаците ще искат нещо от Украйна. Украйна е самостоятелна държава и може да прави каквото си иска със своята политика и управление. Петър, метър, бля, бля. И Хитлер беше завладял цяла Европа......

    • (13) (9)
      2. добавен от: Анонимен 31 Март, 10:06

      1/Ти наистина ли си толкова тъп, или се опитваш да се забавляваш, според оскъдната си интелигентност?

    • (9) (10)
      3. добавен от: Анонимен 31 Март, 10:16

      "Умнико", неграмотен си, а наричаш хората тъпи. Имаш нужда от буквар!

    • (7) (10)
      4. добавен от: Анонимен 31 Март, 10:50

      3/О настъпеното лайно. Къде ти е смеещия се емотикон. Без него доста тъпо изглеждаш. То и с него...

  • Отговори (15) (12)
    10. добавен от: Анонимен 31 Март, 10:04

    И понеже много "доброжелатели" на Руския народ се бяха загрижили за рублата. На 30 март 2022г. Ватиканската банка е закупила рубли за 10 милиарда евро. Рабира се, че ще ги препродаде. Разбира се, че доказаха, че са най-хитрите. Разбира се че Путин, макар и частично им натри носа. Дано да е краят, да не е само началото.

    • (11) (7)
      1. добавен от: Анонимен 31 Март, 11:29

      Meжду милион и милиард има огромна разлика, приятелче. Не че очаквам да знаеш разликата.10 милиона евро/11 милиона долара са капка в пустинята за огромна държава като Русия. Ама ако ти капе мед за такъв нищожен факт, спи спокойно.Те за България 10 милиона са нищо пари...

    • (11) (9)
      2. добавен от: Анонимен 31 Март, 12:03

      Давайте още палци надолу руски поклонници.Отрядът Манчов.Тъпо е като съм прав, и няма как да ми оборите информацията нали?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete