Петък, 18 Октомври 2024, 08:03

Впечатляващ отбор и агитка на Втори международен турнир по Спортна акробатика “Стефка Спасова” в Сливен

1 Юли, 13:54
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1268 4


За втора поредна година “Градът на стоте войводи” събра състезатели и почитатели на Спортната акробатика от всички краища на страната и чужбина, за да участват в учредения международен турнир, в памет на Стефка Спасова, която, преди точно 50 години, записва със златни букви името си, като първата в историята световна шампионка във вида женска двойка, заедно със своята партньорка Калинка Лечева.

Ботевградският клуб, воден от Добринка Николова, която беше и арбитър на тридневното състезание, и Василена Рабохчийска, участва с пет вида, които завоюваха бронзовата отборна купа, благодарение на постигнатите високи резултати.

Женската тройка Габриела Станковска, Весела Събева и Елица Иванова, във възрастова група 6-12 години, влезе с първи резултат на финалите, където, след невероятно изпълнение, спечели златните медали. Момичетата впечатлиха организатори и спонсори със своето съчетание, поставено от Иванка Христова, и бяха отличени като най-артистичен вид в най-малката възраст.

Новосформираната женска двойка Паолина Алипиева и Мадлен Дойчева, във възраст 8-14 години, също се класира, сред най-многобройна конкуренция, на финал, където съвсем малко не и достигна, за да се пребори за бронза.

Женската тройка Крисия Иванова, Цвети Стоянова, Петра Бакърджиева, преодоля квалификациите и след невероятно силно изиграване на финала, се окичи със сребърните медали във възрастова група 8-14 години.

Женската тройка Радост Босилкова, Теа Начева и Виктория Александрова, взриви залата със своите изпълнения и стана безапелационен шампион в двете си комбинации – балансова и темпова. Съчетанията им, поставени от Иванка Христова, отново се откроиха и те също получиха награди за най-висока артистичност в тяхната възрастова група – 8-15 години.

Женската двойка Божидара Илиева и Симона Иванова, която за първа година участва във възраст 9-16 години, се нареди на второ място и за трите си изигравания – балансова, темпова комбинация и финал.

Момичетата на Добринка Николова за пореден път впечатлиха с класа, елегантност и техничност, а ботевградските фенове се отличиха като най-мощната и организирана агитка.

Благодарности на клуб “Стефан Данчев”, гр. Сливен, на многобройните им спомоществователи и съмишленици, за невероятната организация, гостоприемство и внимание.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Юли, 16:50

    Поздравления за децата и техните треньори. Да продължавате да прославяте името на града ни .

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: ASA 1 Юли, 21:28

    И аз бях тааам

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Юли, 21:52

    Браво!Поздравления!

  • Отговори (0) (3)
    4. добавен от: Elena90 2 Юли, 13:27

    В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет.
    Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@gmail.com

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (83)
70% Complete
Не (295)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (99)
70% Complete
Всички са маскари. (148)
70% Complete