Сряда, 24 Април 2024, 05:40

Врачеш бе домакин на третия от поредицата фолклорни концерти на „ЦЕНТЪР ЗА ИЗКУСТВА РАДОСТ“

14 Ноември 2022, 11:11
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1138 0


Народно читалище „Събуждане 1895'' с. Врачеш бе домакин на третия от поредицата концерти, организирани от „ЦЕНТЪР ЗА ИЗКУСТВА РАДОСТ“ ЕООД с художествен ръководител Радослав Цветанов. Концертите са под надслов „Дух жив, корен здрав, огън български“. Преди концерта във Врачеш, концерти бяха проведени в Ботевград и в с. Скравена, които „Балканец“ отрази.

Целта на концерта, който се състоя в неделя – 13-ти ноември, е да имат възможност жителите и гостите на селото да преживеят магията на българския фолклор и да се запали у децата пламъка на любовта към българската култура и народно творчество, които са част от националната ни идентичност.

Зрителите се насладиха на фолклорни изпълнения от различни етнографски области, на представителните състави на танцов клуб „Радост“ Ботевград (деца, младежи и възрастни), танцов състав „Мургаш“ с. Врачеш и Литаковската духова музика.

Поздравителни адреси бяха получени от Дамян Маринов - заместник-председател на Общински съвет Ботевград, и Марин Бончовски – кмет на с. Врачеш. Поздрави към художествения ръководител и танцьорите отправиха Цветанка Маринова - секретар на Народно читалище „Събуждане 1895'' с. Врачеш, и Зорница Ташева - директор на Обединено Детско Заведение „Детелина“ в селото.

Концертът е част от проект „Дух жив, корен здрав, огън български“ на „ЦЕНТЪР ЗА ИЗКУСТВА РАДОСТ“ ЕООД. „Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по “ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ТВОРЧЕСТВО”.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete