Сряда, 19 Юни 2024, 16:54

Врачеш в помощ на малкия Кристиян

16 Април 2022, 14:18
(3) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1683 2


Навръх Лазаровден в центъра на с. Врачеш от 10,30 ч. се проведе благотворителен базар в подкрепа на малкия Кристиян – възпитаник на ДГ „Детелина“, който има спешна нужда от лечение и медикаменти.
4-годишното дете е с бронхиална астма, нарушено зрение и слабо развита фина моторика. За жалост, съвсем наскоро детето е сполетяно от още едно нещастие - майка му умира и сега за него се грижи само бащата. Тежката съдба на Кристиян Марчовски предизвика съчувствието и съпричастността на жителите на Врачеш. Солидарно, хората се включиха в благотворителния базар под надслов „Заедно можем да помогнем на Кристиян!“. На няколко щанда в центъра на селото се продаваха благотворително картини, ръчно изработени предмети, великденски сувенири и картички, книги, детски играчки, лакомства, сладкиши, козунаци. На всеки щанд имаше поставена кутия със снимка и информация за каузата. Всички, които си закупуваха продукти от базара пускаха парите в кутиите.
Паралелно с базара се проведе и Арт ателие организирано от учителките на Кристиян в ДГ „Детелина“. В ателието на открито децата рисуваха и оцветяха картички с великденски мотиви, а средствата от таксата за участие бяха събрани в кутия.
Празничната програма започна с фолклорни изпълнения на дечицата от ДГ „Детелина“. В нея взеха участие и танцьорите от Танцов състав „Мургаш“ към НЧ „Събуждане 1895“, с. Врачеш.
Базарът се осъществява със съдействието на Кметство с. Врачеш, ОУ „Отец Паисий“, ДГ „Детелина“, Пенсионерски клуб „Мургаш“ и Народно читалище „Събуждане – 1895“.Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Благотворителен базар , Кристиян Марчовски

Коментари (2)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Април, 16:32

    Браво на Хората :P

  • Отговори (1) (1)
    2. добавен от: Анонимен 17 Април, 22:15

    Колко средства дари кметството от собственият бюджет??Къде беше Бончовски,поне няколко думи да каже,като навсякъде изтъквате първо ,че кметството е организатор???С какво е участвало кметството.Всичко беше от детската градина и читалишни самодейци,или просто хвърляте прах в очите на хората ,като възхвалявате кметството???

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (6)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (6)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (20)
70% Complete
Не (56)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (5)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (16)
70% Complete
Всички са маскари. (31)
70% Complete