Понеделник, 29 Април 2024, 11:52

Връщат Ман. Юнайтед в Шампионската лига?

18 Декември 2011, 16:14
(0) (0)
Свят - Спорт
Прочетена: 1048 0


Манчестър Юнайтед може да играе срещу Байерн на осминафиналите в Шампионската лига. Сензационната новина бе съобщена от английските медии. Това ще се случи само ако ФИФА наложи наказание на швейцарската федариця и извади Базел от евротурнирите.

ФИФА заплаши да накаже швейцарската федерация. Причината е казуса Сион. Клубът първо бе изхвърлен от Лига Европа за сметка на Селтик, след това бе реабилитиран и върнат в евротурнирите.

Сион бе наказан заради регистрацията на 6 футболисти привлечени по време на забрана за трансфери наложена върху клуба преди година. Сега от ФИФА искат швейцарската федерация да наложи наказание на Сион за регистрираните неправомерно 6 футболисти. От ФИФА са дали срок до 14 януари.

Ако до тогава не е факт наказанието, швейцарците ще получат санкция от ФИФА и Базел няма да може да участва в осминафиналите на Шампионската лига.

Това може да означава, че Манчестър Юнайтед ще заеме мястото на Базел в елиминациите. Червените дяволи отпаднаха в групата с Базел, Бефника и Оцелул. Юнайтед остана трети след португалците и швейцарците.

Ако англичаните бъдат реабилитирани и върнати в турнира ще трябва да играят с Байерн на осминафиналите. Жребият вече отреди Базел да се срещне с баварците.

Червените дяволи пък вече участваха в жребия за Лига Европа и се паднаха с Аякс. "Ако срока до 14 януари не бъде спазен швейцарската федерация автоматично ще бъде наказана от този момент", заявиха от ФИФА.

Сион бе изхвърлен от Лига Европа тази година заради използването на нелегитимни футболисти срещу Селтик. До момента обаче няма наказание от местната федерация.

"Убеден съм, че ще играем срещу Байерн. Но също така приемам този казус много сериозно", заяви вицепрезидентът на Базел Бернхард Хюслер.

От Юнайтед не са големи оптимисти: "Чакаме и задържаме дъха си. Мислим, че този проблем ще бъде разрешен и няма да се стигне до такива рокади", заяви източник от клуба.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete