Сряда, 24 Април 2024, 10:48

Време е за празничен футбол! Кои според Бетиндекс са най-интересните мачове между Коледа и Нова година

21 Декември 2022, 19:55
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 616


Планетата Земя не спира да се върти, футболната топка - също. Това че Световното първенство в Катар приключва буквално седмица преди Коледа не означава, че най-популярната игра ще излезе в зимна ваканция. Напротив, отново е време за футбол по празниците в някои от водещите първенства в Европа. От специализирания сайт Бетиндекс хвърлят поглед към най-интересните мачове от програмата между Коледа и Нова година и откриват наистина интригуващи двубои. Такива, които си струват вниманието, но дават тръпката и от поставянето на прогнози.

Англия няма как да отмени Boxing Day

За пореден път рефренът It’s Coming Home не получи потвърждение в реалността. Феновете на Англия преживяха разочарование на Мондиал 2022, където техният тим отпадна в четвъртфиналите въпреки добрата си игра срещу защитаващия световната титла Франция. Но за радост на почитателите от Острова те съвсем скоро ще получат нова доза футбол от най-високо качество. Висшата лига се завръща веднага след Коледа на свещения за всички по стадионите Boxing Day. Няма как в Англия да отменят този ден, в който са заложени цели 7 мача от Премиър лийг. Програмата започва с мача Брентфорд - Тотнъм, като големият въпрос е ще играе ли Хари Кейн и как ще се представи след фундаменталния пропуск от дузпа срещу Франция. А акцентите в първия ден след ваканция падат върху двубой като Астън Вила - Ливърпул и, разбира се, върху лондонското дерби Арсенал - Уест Хем. “Артилеристите” прекараха почивката на върха, като ще се опитат да увеличат дистанцията пред Манчестър Сити. Шампионите подновяват активността си два дни по-късно с гостуване на Лестър.

А 18-ият кръг започв през 2022-ра и завършва в първия ден на 2023-та. Интересно е как ще изглежда Манчестър Юнайтед след края на ерата Кристиано Роналдо при визитата на “португалския” Уулвърхемптън. “Гражданите” приемат Евертън, като дори съществува вариант да посрещнат Новата година, ако Арсенал направи грешни стъпки срещу “чуковете” и след това при визитата на Брайтън в последния двубой за 2022-ра. А новата година се открива от двубоя между Тотнъм и Астън Вила.

Испания обръща календара с каталунско дерби

Другото топ първенство, което се подновява още преди изтичането на декември, е Ла Лига. На Иберийския полуостров преживяха още по-голямо разочарование от английското, а играчите на Барселона бяха ангажирани в най-голяма степен в Катар. Каталунците подновяват битката си за титлата в Испания с градско дерби срещу Еспаньол. То ще се изиграе в последния ден от годината, като има шанс да затвърди или дори увеличи аванс на върха на тима, воден от Шави Ернандес. Но пък Реал Мадрид може да постави под напрежение Барса, ако ден по-рано спечели визитата на Валядолид.

Какво интересно ни очаква извън Англия и Испания? Италианското първенство ще се поднови вече през 2023 г. Но пък преди края на тази година рестартира шампионатът на Португалия. Топ мачът в другата лига в Иберийския регион е този между Спортинг Брага и Бенфика. А в Шотландия екшънът се подновява дори преди края на Световното първенство. Логично, тъй като националният отбор на страната не беше сред участниците в Катар. Така че клубният календар предлага интересни емоции на почитателите почти веднага след последния съдийски сигнал на Мондиал 2022. За футбола няма почивка дори по празниците.

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete