Понеделник, 8 Август 2022, 23:14

Все още не е приключила селекцията на играчи в "Балкан"

3 Октомври 2012, 10:18
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2736 0


Старши треньорът на "Балкан" - Петър Клечков заяви, че ще освободи някои от играчите в състава, разочаровали го в контролите до момента, и очаква до края на седмицата две нови попълнения, с които да завърши селекцията си. На няколко пъти той подчерта, че времето е малко, но се надява момчетата му да са готови за игра след малко повече от две седмици, за началото на сезона в Националната баскетболна лига.

„Започнахме на 3 септември, но все още сглобяваме отбора. Имаме играчи, които бяхме привлекли, но не съм доволен от тях и ще ги освободя. Надявам се другата седмица окончателно да съм приключил със селекцията, защото няма никакво време. Нещата закъсняха още от избирането на нов председател на клуба. Нормално е. Надявам се да успеем, и до 20-ти да сме готови,“ заяви треньорът на "Балкан" след контролата с "Лукойл" Академик.

Той добави, че вече е решил кого ще освободи, но все още няма да казва имена. „Търсим играчи на позиции 4 и 5 – тежко крило и център. "Ще привлека двама играчи до края на седмицата на тези две позиции,“ добави Клечков. Единият нов играч се чака още в сряда, докато вторият ще се присъедини към "Балкан" през уикенда.

„Имаме план за още контроли. С тях трябва да изчистваме играта си в защита, все пак работя със зрели мъже, мисля, че ще успеем, професионалисти са. С принципите, които вкарахме тази седмица, с малко повече работа, ще стане. Имаме и проблеми в нападение, и то в елементи, които се наблюдават при малките момчета – излизане от заслон, движение без топка, игра на заслон -контразаслон. Но аз вярвам в момчетата и ще успеем да направим синхрон до първия мач. Все още тренираме повече навън, имаме малко в зала, малко стрелба. От другата седмица ще са повече, и се надявам да си оправят шута,“ обясни наставникът на "Балкан" за това, което предстои да свърши с момчетата си до 21 октомври.

В първия кръг на НБЛ, "Балкан" приема Рилски спортист, а седмица по-късно гостува на Левски.

Източник: http://gong.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (31)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (31)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (444)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (1122)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (73)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (53)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (243)
70% Complete