Неделя, 19 Май 2024, 05:05

Всички автомати за кафе и детски играчки с касови апарати

31 Август 2012, 14:53
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 3132 0


Всички кафе и паркинг автомати, детски автомати за топчета и плюшени играчки, развлекателни колички и всички други апарати на самообслужване трябва да бъдат оборудвани с фискални устройства. Срокът, в който трябва да се случи това е краят на октомври 2012 г.
 
Последните промени вече са записани в Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти, съобщават от Националната агенция за приходите (НАП).
 
След 31 октомври продажбата на услуги с развлекателен характер и на всякакви стоки посредством автомати за самообслужване (т. нар. вендинг машини), трябва задължително да бъдат регистрирани и да отчитат на фискално устройство.
 
От НАП посочват, че издаването на хартиена касова бележка от тези устройства не е задължително, но фискалният бон трябва да се визуализира на екрана на автомата и да се пази в електронната му памет. Това е предвидено, за да не се натоварват собствениците на подобни автомати на самообслужване с непосилни разходи за спазване на законодателството.
 
Фискалните устройства, които трябва да бъдат монтирани в т. нар. вендинг машини, също ще бъдат свързани дистанционно с НАП и ще подават в агенцията информация за дневните си обороти. Дистанционна връзка с НАП до този момент имат над 300 000 касови апарати. Данните, които се подават от тях се анализират от специализирани звена в петте териториални дирекции на приходната агенция.
 
Санкцията за търговец, който работи с фискално устройство без дистанционна връзка, е в размер до 10 000 лв., като обектът му може да бъде запечатан. До 3000 лв. е глобата за неиздадена касова бележка.


Източник: http://www.dnes.bg/

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete